מן חור בצד הלשון ליד שן בינה שבידיוק התחילו לצמוח לי בחודשים האחרונים

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

06/11/2017 | 15:55 | מאת: סיון

לפני כ5 חודשים הלכתי לרופא אף אוזן גרון שלח אותי לפה ולסת כי הוא לא ידע ממה זה שהוא אמר אולי שן בינה שהתחילו לצאת לי והלכתי אליה היא אמרה לי שכנראה זה מזה , ללכת לרופאת שיניים שתשייף לי את השן ולחזור אליה אחרי כחודש , בידיוק לא יכלתי להגיע והתור אחרי זה היה אחרי חודשיים ואני צריכה להגיע אליה אך זה מדאיג אותי זה לא עבר האדמומיות ירדה זה קצת ישתפר אבל עדיין ישנו, יכול להיות בגלל שהשן בינה עדיין קיימת ולא עקרו לי אותה? אם אחרי כ"כ הרבה זמן זה יכול להיות משהו מסוכן אחר אם זה לא החלים? בצד השני באותו באותו מקום בצד בסוף הלשון יש לי מן פצעונים אדומים אולי זה גם קשור לשן בינה שיצאה שם, מאוד מדאיג אין לי סימנים אחרי מלבד זה והפצע שהוא מן חור כזה לא עבר יכול להיות שזה משהו מסוכן? צרפתי תמונה . השאלה אם צריך לעקור לגמרי את השן כדי לראות אם החור נשאר בצד השני יש גם נראה מן גירוי של נקודות אדומות אבל לא חור הרופאה רשמה לי את זה מה זה אומר על הפצע: בריאה בד"כ. שוללת אלרגיה. מעשנת. מזה שבועיים פצע בלשון שמאל וכעת גם ימין. כואב לחילופין. מספרת מתחת ללשון פסים לבנים שורפים שבאים לחילופין. בבדיקתה: פנים סימטריות, פתיחת פה וסגר תקינים, TMJ נמוש תקין כולל תנועות לטרליות, ריריות פה עם מראה של TONSIL LINGUAL בלשון אחורית לטרלית שמאל מול תלוליות חדות שן 38 בסגר ובהטייה לינגואלית. כ­3מ"מ עם אודם בוהק נמוש רך. מראה לויקופלאקי רטיקולרי עדין בגבול לשון דורזלית וונטרלית משמאל. ועשיתי בדיקות דם כלליות וכל מיני מחלות של בגלל ההריון אדמת וכו הכל יצא תקין

סיוון שלום רב, לא יהיה אחראי מצידי ליעץ לך מה לעשות ללא בדיקה קלינית. לדעתי יש צורך בטיפול ויתכן בפיופסיה מהאזור במידה והפצע לא נעלם. כדאי מאוד לפנות למומחה לרפואת הפה לבדיקה ולטיפול. בהצלחה.

08/11/2017 | 12:54 | מאת: סיון

זה חייב להיות משהו מסוכן אם זה לא נעלם? כמו שרשמתי יש לי עדיין שן בינה לא שפיצית יותר אבל היא קיימת יש סיכוי שהיא יכולה לעשות עדיין פצע במקום היותה שם? זה ממש מדאיג אותי. אין לי סימנים אחרים בלבד זה

31/03/2023 | 10:19 | מאת: יעל

היי מה זה היה בסוף? החור הזה?

31/03/2023 | 10:44 | מאת: סיון

הלכתי לפה ולסת בבית חולים הוא אמר שזה מהשן בינה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה