אפטות חוזרות

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

04/01/2015 | 08:45 | מאת: Rr

בת שלי מלפני 3.5 שנים היתה מאושפזת עם מחלת נשיקה מאז כל כמה יומים מופיע לה כמה הפטות בצדדי לחי ותוך כמה שעות מתפצצות בגלל כאבים היא לא אוכלת טוב נסינו כל מיני טיפולים שקיבלנו בק"ח (ספרי ,טיפות וכו) שום דבר לא עזר האם יש לכך סיבה ?

לכאורה לא אמור להיות קשר. מחלת הנשיקה הינה מחלה ויראלית ואם באמת האבחנה של הפצעים היא אפטות חוזרות הרי שלא ידוע קשר בין התופעות. מאוד יתכן שלא מדובר באפטות (שאינן נוטות להתפוצץ מידי מספר שעות) אלא בפצע ויראלי, מה שגם מתאים להופעת הפצעים מייד לאחר מחלת הנשיקה. רצוי להיבדק אצל מומחה לרפואת הפה

13/01/2015 | 15:51 | מאת: דפנה

במידה ומדובר באפטות אפשר לטפל בקלות עם טבליות מציצה של B12, שמים מתחת ללשון וזה מטפל ועוזר. אפשר להשיג בכל בית מרקחת או סופר פארם (אני התנסתי בסולגאר). במידה ומדובר בפצע וירלי כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, יכול להיות שיש השלכות ישירות של מחלת הנשיקה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה