תשובת OCT

דיון מתוך פורום  רשתית

22/03/2015 | 20:08 | מאת: ***

אני בן 66. סכרת סמויה ללא טיפול.יתר לד קל מאוזן.ESSENTIAL THROMBOCYTEMIA מטופלת במיקרופירין. הופניתי ל-OCT לצורך הערכת מיופיה מתקדמת. ב-OCT : ימין: מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל- 318 מיקרון (ספקטרליס). שמאל: מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. ERM בחלק התחתון של המקולה. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל- 340 מיקרון (ספקטרליס). מבקש להבהיר משמעות הפענוח - לרבות אם העובי תקין וחשיבות ממצא ERM. דחיפות בהפנייה/טיפול?(התור נקבע מראש לעוד 4 חודשים).

שלום *** אין ממש טעם לפרש OCT ללא הבדיקה והדינאמיקה. בעיקרון אין ממש קשר בין המתואר בבדיקה למחלות הרקע שציינת. יש תיאור של ERM - שזהו קרום המתוח על מרכז הראיה (מקולה) ויכול לעוות ולהפריע בראיה.

מנהלי פורום רשתית