כמעט 3 שבועות לאחר תיקון היפרדות רשתית עם גז

דיון מתוך פורום  רשתית

09/08/2017 | 12:50 | מאת: יוליה

היי אני 3 שבועות אחרי ניתוח היפרדות רשתית הגעתי במקבר לבדיקת רופא שגרתית ללא סימפטומים של טשטוש ראיה או נק שחורות וראו אצלי היפרדות, מקולה שמורה . הרופא אמר כי הגז יצא מן העין לאחר 6 שבועות כיום יש לי כבר כחצי טווח הראיה מהתקרה ומטה שאלותי א. כמה זמן לאחר הניתוח אסור לי מאמץ פיזי , הייתי מתאמנת עם משקולות בעבר האם בתקופה שאסור לי ממאץ פיזי אסור גם אימון קל יחסית של פילאטיס משקולות ( לעיתים בתרגולים אלה יש מנח של ראש הפוך- האם זה מסוכן) ב. כמה זמן לאחר הניתוח אוכל להרכיב עדשות והאם זה מומלץ בכלל ג. נאמר לי שאסור לי לטוס חצי שנה לאחר הניתוח האם זה נכון ד. כמה זמן לאחר הניוח אסור לשחות בבריכה או בים ה. האם יש סיכוי שלמרות שהגעתי ללא סימפטומים הראיה לא תחזור להיות כפי שהייתה? תודה מראש

היי אני 3 שבועות אחרי ניתוח היפרדות רשתית הגעתי במקבר לבדיקת רופא שגרתית ללא סימפטומים של טשטוש ראיה או נק שחורות וראו אצלי היפרדות, מקולה שמורה . הרופא אמר כי הגז יצא מן העין לאחר 6 שבועות כיום יש לי כבר כחצי טווח הראיה מהתקרה ומטה שאלותי א. כמה זמן לאחר הניתוח אסור לי מאמץ פיזי , הייתי מתאמנת עם משקולות בעבר האם בתקופה שאסור לי ממאץ פיזי אסור גם אימון קל יחסית של פילאטיס משקולות ( לעיתים בתרגולים אלה יש מנח של ראש הפוך- האם זה מסוכן)- הייתי ממתין כחודש- עד לבדיקה ואישור הרופא ב. כמה זמן לאחר הניתוח אוכל להרכיב עדשות והאם זה מומלץ בכלל. ניתן להשתמש בעדשות. ג. נאמר לי שאסור לי לטוס חצי שנה לאחר הניתוח האם זה נכון. לא. ניתן לטוס ברגע שאין יותר גז בעין. ד. כמה זמן לאחר הניוח אסור לשחות בבריכה או בים. לפחות חודש ה. האם יש סיכוי שלמרות שהגעתי ללא סימפטומים הראיה לא תחזור להיות כפי שהייתה? כן. יש סיכוי כזה. אם לא היתה מתגלה באקראי הבעיה יש גם סכוימשהראיה היתה עוד פחות טובה (אם היית מגיעה עם סימפטומים). בריאות תודה מראש

מנהלי פורום רשתית