נגישות
נגישות

טיפול בלייזר יאג לעיניים

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

24/02/2014 | 15:48 | מאת: יצחק

בס"ד לד"ר נדב הנכבד שלום! אני בן 63 ,סובל ממחלה אוטואימונית מ 2002 ומשתמש בפרדניזון באופן קבוע, כתוצאה מכך ניזקקתי לעשות שתי ניתחי קטרקט בשתי עיני ב2006 . בשנה האחרונה הירגשתי ירידה בראייה בעין ימין, רופא עיניים קבע שניתן לעזור לי ע"י טיפול בלייזר יאג שאלותי: 1. מדוע צריך לעשות ניתוח כזה הרי העדשות כבר הוחלפו? 2. מהי הפעולה הנעשית בניתוח זה ? 3. האם בניתוח זה יש סכנה לפגיעה בחלקים בעין? 4. מהם תופעות לוואי לאחר הטיפול והאם העין משתקמת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יצחק יש כאלו אשר אצלם החלק האחורי של העדשה (זה החלק המושאר במכוון בעת ניתוח הקטקרט. בתוכו משתילים את העדשה המלאכותית) מתעכר עם הזמן. קוראים למצב זה "קטרקט משני". בטיפול הלייזר, המתבצע במרפאה (לא ממש ניתוח), לא פותחים העין. בעזרת הלייזר יוצרים פתח ב"קרום" ומאפשרים ראייה טובה כמו אחרי הניתוח. הסיכון הוא מינימלי (הלייזר יותר גלי הד בנוזל העין) וההחלמה מהירה (שעות עד יום).

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר