לייזר יאג לעיניים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גלאוקומה: "הגנב השקט של הראיה"

אובדן ראיה יכול להיגרם כתוצאה מגלאוקומה. גם במקרה זה מודעות ציבורית יכולה למנוע עיוורון. "פוקחים את העיניים" גלאוקומה היא הגורם השני בשכיחותו בעולם המערבי לעיוורון, כש-30% מהחולים יתעוורו בעין אחת וכ-10% יתעוורו בשתי עיניים. גלאוקומה (ברקית) היא קבוצת מחלות שהמשותף לכולן הוא נזק בלתי הפיך לעצב הראיה, האחראי על העברת המידע החזותי מהעין אל המוח. כיום מחלקים את הגלאוקומה לשני סוגים - גלאוקומה פתוחת זוית הנובעת מלחץ תוך עיני גבוה, הנוצר בשל הפרעה בניקוז התקין של נוזלי העין אל מערכת כלי הדם שמחוץ לעין, וגלאוקומה סגורת זוית - מחלה חריפה הנגרמת כתוצאה מחסימה של זוית הלשכה הקדמית המביאה לעליה ניכרת בלחץ התוך עיני. הצורה השכיחה יותר בארץ היא הגלאוקומה פתוחת הזוית. נזק בלתי הפיךמתוך חולי הגלאוקומה עם זוית פתוחה - ב-85% נמצא לחץ תוך עיני מוגבר וב-15% הגלאוקומה...
ללמוד עוד על לייזר יאג לעיניים
גלאוקומה: "הגנב השקט של הראיה"-תמונה

אובדן ראיה יכול להיגרם כתוצאה מגלאוקומה. גם במקרה זה מודעות...

מאת:~~ ד"ר...
23/10/2007

לייזר יאג לעיניים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בס"ד לד"ר נדב הנכבד שלום! אני בן 63 ,סובל ממחלה אוטואימונית מ 2002 ומשתמש בפרדניזון באופן קבוע, כתוצאה מכך ניזקקתי לעשות שתי ניתחי קטרקט בשתי עיני ב2006 . בשנה האחרונה הירגשתי ירידה בראייה בעין ימין, רופא עיניים קבע שניתן לעזור לי ע"י טיפול בלייזר יאג שאלותי: 1. מדוע צריך לעשות ניתוח כזה הרי העדשות כבר הוחלפו? 2. מהי הפעולה הנעשית בניתוח זה ? 3. האם בניתוח זה יש סכנה לפגיעה בחלקים בעין? 4. מהם תופעות לוואי לאחר הטיפול והאם העין משתקמת ?

שלום יצחק יש כאלו אשר אצלם החלק האחורי של העדשה (זה החלק המושאר במכוון בעת ניתוח הקטקרט. בתוכו משתילים את העדשה המלאכותית) מתעכר עם הזמן. קוראים למצב זה "קטרקט משני". בטיפול הלייזר, המתבצע במרפאה (לא ממש ניתוח), לא פותחים העין. בעזרת הלייזר יוצרים פתח ב"קרום" ומאפשרים ראייה טובה כמו אחרי הניתוח. הסיכון הוא מינימלי (הלייזר יותר גלי הד בנוזל העין) וההחלמה מהירה (שעות עד יום).

בס"ד סליחה ד"ר שוב שכחתי לשאול בעין אחת היתה יריה אחת יאג לייזר ובעין שניה 6 או 7 יריות יאג לייזר מה זה אומר לגבי מניעת לחץ תוך עיני? המון תודות בריאות איתנה

השאלה הם ירייית לייזר אחת פתחה פתח מספיק גדול בקשתית שמנקז נוזל.

לפני 3 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת. לאחרונה נבדקתי שוב אצל רופא העיניים עקב ראיה מטושטשת (בשתי העיניים) והוא הפנה אותי לליזר יאג בעין המנותחת + ניתוח קטרקט בעין השניה. הרושם שקיבלתי בנוגע לליזר יאג הוא שמדובר בפרוצדורה פשוטה וטריביאלית. כשהייתי בבדיקה בבית החולים (הציבורי) לקראת ניתוח הקטרקט בעין השניה, המתמחה שבדק אותי אמר לי לגבי הלייזר יאג שמדובר בפרוצדורה עם סיכונים רבים כגון היפרדות רשתית, שזה דבר שעושים רק כשהמצב חמור ואין ברירה, ושטיפול זה נעשה בבית החולים על ידי מתמחים. אוסיף עוד שבעין שנותחה היה לי מספר גבוה (9) ואני רואה קצת מטושטש בעין הזאת. זה לא חמור, אבל זה מפריע לי. יש לי תור ללייזר יאג למועד קרוב, ודבריו של המתמחה עוררו אצלי חששות גדולים. אני לא יודעת אם עדיף לדחות (לשלב שהמצב יחמיר) או לפחות לאחר שאעשה את הניתוח בעין השניה בעוד שלושה חודשים (כדי שאשאר עם עין אחת מתפקדת, אני עובדת במשרה מלאה וזקוקה לעיניים בעבודתי). אני גם מתלבטת אם לעשות את הלייזר יאג באופן פרטי (וכך להבטיח ביצוע על ידי רופא מיומן). מאד אודה לעצתכם.

טיפול בלייזר יאג הינו פרוצדורה שגרתית המבוצעת בכשליש עד מחצית מהמנותחים במוקדם או במאוחר. עם זאת ישנם סיכונים כגון פלואטרים או נקודות שחורות שבדרך כלל נעלמות אחרי מספר ימים ובאופן נדיר ייתכנו סיבוכים ברשתית כגון בצקת במקולה או קרע ואף הפרדות. במי שהיה קצר רואי כמוך הסיכון לקרע או הפרדות יכול להגיע עד 4%. לי נשמע שאת זקוקה לטיפול. הייתי מתחילה עם העין שמפריעה לך יותר.

אני בן 79. לפני כ-5 שנים עשיתי ניתוח קטרקט בעין שהצליח. היום הייתי אצל רופא עינים לבדיקות שגרתית והוא מצא ליכלוכ על העדשה של הקטרקט.הו הפנה אותי לעשות ניקוי של עדשת הקטרקט ע"י לייזר. כל העניין לא ברור לי , ולא ברור לי לאן זה מוביל אותי. אודה לכם אם תפנו אותי לחומר בעניין (בעברית)

זה לא ניקוי של העדשה אלא של קטרקט מישני. זו עכירות שצומחת בדרך כלל מספר שנים אחרי הניתוח מאחורי העדשה והלייזר שוב פותח ציר ראייה נקי מעכירויות.

מילות חיפוש לאינטרנט- קטרקט מישני לייזר יאד קפסולוטומיה

סליחה ממש- צ״ל- לייזר יאג קפסולוטומיה (ולא יאד)