השפעת אומניק על ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

07/02/2014 | 09:35 | מאת: אסף

שלום רב, קיבלתי מרשם לתרופה בשם "אומניק אוקאס 0.4" עקב אבן בכליה. בעלון המצורף כתוב שלתרופה יש השפעה על ניתוח קטרקט, גם בזמן לקיחת התרופה וגם אם נלקחה בעבר (אישון מצומצם שאינו מתרחב ורפיון של החלק הצבעוני - IFIS) . אני מעוניין לעשות בעתיד הקרוב ניתוח לייזר לשיפור הראייה. האם ניתן להשליך מהקטרקט לניתוח לייזר? והאם בטווח של 30 שנים מהיום (אני בן 34) עדיין תישאר מגבלה בניתוח קטרקט? תודה רבה!

09/02/2014 | 20:00 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום אסף כל הכבוד על ההעמקה. אין לאומניק השפעה על ניתוח לייזר בקרנית. שאינו דומה לניתוח הקטרקט. גם בקטרקט ההפרעה היא בעיקר במקרים עם טיפול כרוני – לא קצר מועד.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר