ניסטגמוס

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

19/06/2013 | 20:37 | מאת: ד"פ

ד"ר נדב שלום. בן 72 נוטל טיפות להורדת לחץ תוך עייני בלבד,כעת התחיל קטרקט,סובל מניסטגמוס מלידה. האים יש ניסיון בניתוחי קטרקט לחולי ניסטגמוס? האים אפשר לנתח בהרדמה מקומית ולא כללית? המון תודה פחדן

20/06/2013 | 15:21 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום לפחדן זה לגמרי הגיוני לחשוש לפני ניתוח.... זו לא בושה. בשורה התחתונה- ניתוח הקטרקט, תוצאותיו והשלכותיו דומות לחלוטין אם יש או אין נסטגמוס. שתי שאלות נותרות: 1 האם הנסטגמוס משמעותי במבט קדימה? אם כן כדאי לנתח בהרדמה כללית כדי שהתזוזות לא תסכנה את תוצאת הניתוח. 2 מה פוטנציאל הראיה בכלל. לאנשים עם נסטגמוס יש לרוב חדות ראיה פחותה מהממוצע ולכן, גם אחרי ניתוח קטרקט מוצלח, חדות הראיה המיטבית לא תהיה זהה לאדם ללא ניסטגמוס.

20/06/2013 | 20:41 | מאת: ד"פ

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר