הפרשים גדולים במספר בין עדשות למשקפיים

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

03/05/2013 | 13:46 | מאת: בן

אני בן 37 יש לי קוצר ראייה מאד מאד גבוה בבדיקה עדשות מגע נמצא מספר 16 וחצי עין ימין ו-13 וחצי עין שמאל - כמו כן לפני 8 שנים אף נאלצתי לעבור בעין ימין (שבה קוצר ראייה גבוה יותר ) ניתוח הזרקת גז בשל חור ברשתית , לאחר מכן , עם בוא סימנים מקדימים היו לי תיקוני לייזר רבים לחורים ברשתית(בסביבות 6-7 במשך השנים) בבדיקת ראייה שערכתי לאחרונה נמצא שיש הבדל גדול בין המספר בעדשות המגע שמפורט כאן (16 וחצי על 13 וחצי) ובין המספר במשקפי הראייה שנמצא על 19 וצי(!!) על 16 וחצי)!! - האם זה הגיוני ההפרשים הללו ? ממה שיודע ההפרשים בעין עדשות מגע לבין משקפי ראייה הינם 0.75-1.00 מספר בלבד ! הוחלט בשלב זה שאתייעץ ואברר עם אנשי מקצוע על פשר ההפרש הגבוה במספרים ורק אז אזמין משקפי ראייה - עם אילו אנשי מקצוע בתחום העין הייתם ממליצים לי לפנות העניין ההפרש הגדול בין העדשות למשקפיים ? יש לציין שבשנים האחרונות הרכבתי כמעט תמיד עדשות - האם זו יכולה להיות הסיבה להפרש ? שכמעט לא הרכבתי משקפיים בשנים האחרונות ? (הבנתי שזה לא בריא לעיניים במצבי ולכשאפתור את העניין ארכיב מעתה משקפיים הרבה יותר) אני מאד מודאג מהדרדור בראייה שאינו פוסק ומפחד שאאבד לבסוף את ראייתי - האופטמטריסטית אמרה לי שהעובדה שבמספר מתאים איכות הראייה שלי היא 6\6 דהיינו : כמעט אבסולוטית שוללת את האופציה הזו ( ז"א המספר גם יכול להגיע ל-30 ועדיין לא מתעוורים ?) האין דרך או בדיקות שעשויות להוביל לעצירת הדירדור הזה בראייה ? כמו כן היא אמרה שיש ניתוח קטרקט שאני יכול לעבור אפילו בגיל ובמצב יותר מתקדם שמוריד"שכבה" של 8 מספרים בעיניים - הא זה נכון והאם אני יכול לעבור קטקט במצב העיניים שלי (עם רשתיות דקות כ"כ) ? בתודה

04/05/2013 | 15:56 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום בן בוא נפריד בין הנושאים - שאינם ממש קשורים זה לזה (פרט לעובדה שמדובר בכל מקרה בעיניך). ההבדל בין המספר בעדשות לבין זה שבמשקפיים אינו בעייתי. הוא נקבע אמפירית על פי המספר בו אתה מציין שאתה רואה טוב ביותר. הוא לא מושפע משימוש במשקפיים או עדשות. זו שונות אופטית חסרת משמעות. למי שיש מספר גבוה יש סיכוי גדול יותר לרשתית "חלשה/דקה" ללא קשר לשימוש במשקפיים או עדשות מגע. כמו כן אין לנו מידע מסודר לפיו נוכל לצפות למי יישתנה המספר, בכמה או מתי. לגבי קטרקט - זהו ניתוח בו מחליפים את עדשת העין (אשר התעכרה עם הזמן) בעדשה מלאכותית שקופה. תוכל להיות כמעט ללא משקפיים לרחוק, אולם תזדקק למשקפי קריאה. גם לאחר הניתוח יכול מספרך להשתנות עם הזמן...... בנוסף, חשוב להביא בחשבון שהניתוח מגדיל קצת הסיכון לקרע/ פגיעה ברשתית (אצל כווולם), וודאי כאשר הרשתית שלך יותר מועדת לפורענות.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר