הפרדות רשתית מקטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

18/03/2013 | 07:47 | מאת: יוני

עד כמה ניתוח קטרקט בעין בעל קוצר ראייה גבוה(רשתית תקינה ) יכול לגרום לניתוח הפרדות רשתית ומדוע ? האם ההפרדות יכולה להגרם גם זמן מה לאחר הניתוח עקב הניתוח ?

19/03/2013 | 19:50 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום יוני. כל ניתוח תוך עיני מגביר מעט הסיכוי (הקטן מאד בעיקרון) להתרדות רשתית. זו אפשרות קיימת, אם כי מאד ! נדירה. עין עם קוצר ראיה גבוה (מינוס גבוה) היא בעיקרון בסיכון סטטיסטי מוגבר לקרע והפרדות רשתית. כמובן, השילוב מגדיל במעט הסיכוי לקרע והפרדות רשתית. השאלה היא- מדוע יש צורך בניתוח קטרקט? אם זה פוגע האיכות החיים - אני חושב שזה סיכון ריאלי וסביר. רוב מוחלט של המנותחים, גם בתנאים הללו, מרויחים מאד מהניתוח.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר