כיצד מאבחנים לנטיקונוס

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

05/07/2020 | 13:10 | מאת: מרדכי

שלום דר לוינגר, שמי מרדכי, אני בן 26 וסובל מקרטוקונוס. בחודש האחרון אני רואה שורות במחשב וכן עצמים שאמורים להיות מרובעים באלכסון (בשתי העיניים גם כשאני עוצם כל עין). עברתי מספר בדיקות (oct מקולרי ועצב ראייה, מיפוי קרנית, ct ראש)- לא עלתה איזושהי בעיה. בעניין הקרטוקונוס נאמר (ע"י מספר מומחי קרנית) שאין החמרה במצב המחלה שיכולה להסביר את התופעה (לציין שעין אחת יותר חמורה משמעותית מהשנייה והתופעה הופיעה בשתיהן כאחד). אופטומטריסט מסוים אמר לי שאולי ניתן להסביר את התופעה כלנטיקונוס. השאלה שלי היא איך מאבחנים לנטיקונוס, (הטיפול, אני מניח, הוא כמו כל ניתוח קטרקט) והאם יש לך רעיון אחר שיסביר את התופעה. אני די נואש... תודה רבה!

שלום רב, האבחנה של לנטיקונוס היא קלינית ז״א בדיקת עיניים בהרחבת אישונים והסתכלות על העדשה.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר