לאחר ניתוח, קטרקט משני התייעצות

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

15/12/2019 | 19:29 | מאת: חנני

ערב טוב בן 45 לאחר ניתוח קטרקט בעין ימין (משני לשימוש בסטרואידים, קרוהן) א. האם יש דרך להימנע מקטרקט משני ?(לדוג' תרופות למניעת גדילה של התאים, תזונה, פעילות גופנית, חשיפה לשמש..וכו') ? ב. כהשלמה לשאלה מעלה, האם יש פעולות / תרופות וכו'... שמזרזות תהליך זה? ג. מה השכיחות להיווצרות קטרטקט משני ? תודה רבה מראש חנני

שלום רב, לצערי הרב אין דרך למנוע זאת על ידי תזונה או דברים אחרים. יש הבדל אבל בין סוגי העדשות המושתלות.

16/12/2019 | 02:04 | מאת: חנני

תודה רבה על המענה המהיר, ישר כוח. אשמח להרחבה לגב המשפט: יש הבדל אבל בין סוגי העדשות המושתלות. (האם לדוג' הכוונה שסוגים שונים של עדשות יגרמו להתפתחות התופעה בקצבים שונים או הבחנה של הבעיה בזמן שונה...אחר...) תודה מראש חנני

שוב שלום , הכוונה לסוג שונה של עדשות מהחומר מהן הם עשויות.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר