ברור לגבי זריקת prolia

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/10/2016 | 21:35 | מאת: e

<p>אני אמורה להתחיל שבוע הבא לקבל זריקת prolia אני בת 67 ומקבלת עוד תרופות כ ן יוריטקס ,אספרין,גלוקומין,קרסטור ,.טריטקס קום וכן וריטקס רגיל 5מ"ג עד היום זה מספר שנים שתתי מדיי חודש אקטונל ,יד ךציין כי בלוטת התריס שלי הוסרה בכלל גידול סרטני פפלרי, שאלתי היא כזאת האם יכולה להיות התנגשות בין הכדורים לחומר שמוזרק לי ומה הם תופעות הלואי שעלולות להופיע ,הודה לכם מאוד בתשובה עוד לפני שאתחיל בטיפול.</p>

Prolia הוא השם המסחרי של Denosumab, נוגדן הניתן לטיפול באוסטאופורוזיס. ככלל, כל תרופה בנוסף לפעילותה הצפויה, עלולה לגרום לתופעות שאינן רצויות בחלק מהמטופלים (לעיתים צפויות ולעיתים - לא). לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות לוואי אפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה הן : כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים, עצירות, תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (עם תחילת הטיפול בProlia , יש לוודא שישנה צריכה מספקת של סידן וויטמין D על מנת למנוע מצב של היפוקלצמיה (ירידה ברמות הסידן בגוף) העלולה לנבוע משימוש בתכשיר), שברים מסוג מסוים בעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס). יתכן ולא תסבלי מתופעות לוואי אלה במהלך הטיפול. כמו כן, לא צפויה השפעת גומלין משמעותית בין התרופות שצינת. בכל מקרה של הרעה בהרגשתך במהלך הטיפול בתרופה, מומלץ ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי