תרופות ותוספי תזונה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/03/2016 | 01:25 | מאת: דני

שלום רב, אני נוטל מספר תרופות ותוספי תזונה, ברצוני לדעת לגבי זמן נטילה מומלץ עבור חלקם ובאשר לשילובם עם מזון : חומצה פולית 1 מג ברזל 25 מג ויטמין סי 500 מג ויטמין ב12 טירזין 500 אומגה 3 פרופסיה בתודה, דני

ראשית אציין כי המידע על יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו מוגבל ויש להיוועץ ברופא אודות הצורך בתוספי התזונה. לשאלתך, מומלץ ליטול ויטמין C וברזל יחד אחרי האוכל על מנת להגביר את ספיגת הברזל. אין ליטול ברזל בסמוך למזון העשיר בסידן/סיבים מלאים/קפאין או לתכשירים המכילים יוני דו ערכיים כמו מגנזיום, אבץ וסידן. מעבר לכך אין הנחיות מיוחדות יש להשתמש עפ"י ההנחיות שימוש הפרטניות לתכשירים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי