ארקוקסיה וגלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/06/2015 | 20:48 | מאת: מירי

שלום רב אני בת 36 ולוקחת גלולות פמינט קיבלתי מרשם לארקוקסיה 90מ"ג (10 כדורים ל 10 ימים) וגיליתי שתתכן בעיה לקחת ארקוקסיה במקביל לגלולות למניעת הריון רציתי לדעת אילו תרופות מקבילות יש לטיפול בדלקת שאינן יוצרות בעיה במקביל לנטילת גלולות תודה

התרופה אינה פוגעת ביעילות הגלולה. התרופה ארקוקסיה מפחיתה מעט את פירוק האסטרוגן ולעלות את ריכוזו בדם. בנוסף, טיפול הורמונלי מגביר מעט את הסיכון לאירועים טרומבואמבוליים (כמו סוגי שבץ, אוטם שריר הלב וכו'). הטיפול במשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים כגון ארקוקסיה גם מגביר סיכון לכך. כנראה נוגדי הדלקת הסלקטיבים (כמו ארקוקסיה) מעלים סיכון מעט יותר מהלא סלקטיבים.(כמו נפרוקסן). יתכן ושילוב שתי התרופות יעלה את הסיכון לאירוע מסוג כזה. מומלץ להיוועץ ברופא המטפל, לשלול גורמי סיכון נוספים ולשקול את התועלת מול הסיכון בשילוב זה.

06/07/2015 | 22:17 | מאת: מירי

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי