הזעה לילית

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/11/2014 | 19:03 | מאת: משה

לפני כחודש עברתי ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי. הניתוח עבר ללא סיבוכים. בשחרור קיבלתי: Normalol 12.5 mg x2/day Tritace 2.5 mg Procor 200 mg Famotidin 40 mg x2/day Coumadin 5 mg x2/day לאחר מספר ימים ועקב דלקת פריקרדיאלית הוסיפו לי גם: Artofen 200 mg x2/day Colchicine 0.5 mg x2/day כמעט מיד לאחר התוספת האחרונה הופיעו לי הזעות המאלצות אותי להחליף חולצות ומצעיםמספר פעמים בלילה. הקשר לתרופות שנוספו יתכן והוא הדוק ויתכן שהוא מקרי. הן רופא המשפחה והן קרדיולוג לא ידעו לענות לי ולפתור לי את ההזעות שהיא בעיה מאוד מטרידה וגורמת לי לעיפות רבה משך היום. ביום אין הזעות בכלל. אודה על דעתכם המלומדת.

הזעת לילה עלולה להיגרם ממגוון מצבי מחלה כגון זיהומים שונים, הפרעות הורמונליות שונות, מחלות נוירולוגיות, הפרעות נפשיות, ממאירויות שונות וכן עלולה להיות גם תסמין (לא מאפיין) של רפלקס במערכת העיכול (מציינת זאת בשל הטיפול ב-famotidine). הזעת יתר עלולה להיגרם גם ממגוון טיפולים תרופתיים כמו תרופות לסוכרת, העלולות לגרום לאירועי היפוגליקמיה, תרופות לטיפול בדיכאון, טיפולים הורמונליים שונים וכמובן תרופות להורדת חום כמו תכשירים מקבוצת נוגדי הדלקת הלא סטרואידים (NSAIDs) וכן ממצבים לא רפואיים כמו בגדים חמים מדי או שמיכות או מסיבה לא ידועה. בד"כ כאשר התסמינים מופיעים בסמוך לשינוי במשטר התרופתי (הוספת טיפול/העלאת מינון), עולה הסבירות שמדובר בתופעת לוואי מהטיפול התרופתי אך אין לשלול כי מדובר בתסמין של מצב המחלה בו הנך מטופל. מהנתונים שציינת, תרופות מקבוצת ה-NSAIDs כמו Artofen עלולות לגרם להזעה מוגברת, אך קיימים דיווחים מעטים על הזעות יתר עם תרופות אחרות ברשימה. יש לציין כי למרות שמדובר בבעיה מאוד מטרידה, לרב היא אינה מהווה סיכון בריאותי, אך על מנת לשלול גורמים רפואיים להזעות הלילה, המחייבים התייחסות, מומלץ לפנות לרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי