זריקת prolia

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/08/2014 | 16:40 | מאת: שולה

שלום רציתי לדעת איזה תופעות לואי יש לprolia I והאם יש בעיה לקבל את הזריקה עם אני נוטלת אספירין ווזודפ combo 20 תודה

ככלל, כל תרופה בנוסף לפעילותה הצפויה, עלולה לגרום לתופעות שאינן רצויות בחלק מהמטופלים (לעיתים צפויות ולעיתים - לא). לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות לוואי אפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה הן : כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים, עצירות, תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן, שברים מסוג מסוים בעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס). יתכן ולא תסבלי מתופעות לוואי אלה במהלך הטיפול. כמו כן, לא צפויה השפעת גומלין משמעותית בין התרופות שצינת. בכל מקרה של הרעה בהרגשתך במהלך הטיפול בתרופה, מומלץ ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

21/10/2015 | 09:35 | מאת: לליב

אז מה הרעיון אם אחת מתופעות הלוואי של זריקת פולייה היא ירידה ברמת הסידן ושברים? מה זה שברים מסוג מסויים? והשאלה הממוקדת יותר: קיבלתי הרבה שנים פוסאלאן, ובירך יש לי -3.2 ללא דום שיפור. שברתי אגן לפני שנה, הוחלט להעביר אותי לזריקה 1/2 שנתית של פולייה 60 מ"ג. מעבר לכך שאני צריכה חנהל מאבק מול קופ"ח כללית על מתן האישור (בינתיים לא אישרו למרות הפניית רופא אנדרוקרינולוג מומחה...) האם כדאי לקחת אותה בכלל? (אני לא נוטלת סידן אלא רק ויטמין D- 1800 יחידות ביום ורמתו תקינה (80) וכמו כן יש לי תת פעילות - אשימוטו ומאוזנת כ-40 שנה. תודה!

06/10/2017 | 13:27 | מאת: רות הרמן

אני במשך שנים רבות מקבלת תכשירים שונים לאוסתיאופורוסיס שעד עכשיו אף אחד (כולל אירוי Acclasta לא הואיל לעצור את בריחת הסידן. לפני קצת מעל שנה התחלתי לקחת פרוליה וקיבלתי עד כה 3 זריקות כול חצי שנה, סה"כ 4 זריקות במשך שנתיים. מאז תחילת הזריקות יש לי שיפור בכאבי גב שמהם אני מאוד סובלת עשרות שנים אבל לעומת זאת יש לי כאבים נוראיים בזרוע ימין - במרפק ובכף היד, גם בשורש ועוד מספר מקומות. אני מתקשה בפעולות פשוטות כמו נהיגה, מזיגה מקומקום, פתיחת דלת עם מפתח וכו וכו. האם ניתן לעשות משהו עם הכאבים המאוד חזקים האלה. כבר ניסיתי טייפינג, דיקור, מריחת משחות למיניהם ללא הועיל. האם יש משהו שיכול לצמצם את הכאבים? האם הם יעלמו לאחר הפסקת נטילת התרופה? מה התקופה המקסימלית שמותר ליטול אותה?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי