בטנזול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שיעול ממושך: האם מדובר באסתמה של ילדים?

לתינוק או לילד שלכם יש שיעול ממושך? קיים סיכוי גבוה שהוא סובל מ"אסתמה של ילדים" הניתנת לטיפול ביעילות באמצעות סטרואידים במשאף, ולא בכדורים או בסירופ ילד המשתעל לעתים קרובות, ילד שיש לו שיעול ממושך, או ילד שמשתעל בכל פעם כשהוא מצונן - לא משנה אם יש לו שיעול עם ליחה, שיעול יבש, שיעול נבחני או כל שיעול אחר - יש לו ברוב המקרים רגישות יתר של דרכי הנשימה הנקראת "אסתמה של ילדים", ויש צורך לטפל בה. במחקר שנערך על ידי ובו השתתפו 1,500 ילדים מתחת לגיל חמש, נמצא שתינוקות וילדים עם שיעול ממושך סובלים ברוב המקרים מ"אסתמה של ילדים". בעזרת מתן סטרואידים נשאפים באמצעות משאפים או בעזרת אינהלציות, ניתן לטפל במחלה ביעילות וללא תופעות לוואי. נמצא כי לילדים הסובלים מהתקפי שיעול חוזרים, גם ללא צפצופים, יש אסתמה. צילום: שאטרסטוק   מתי שיעול בתינוקות או בילדים דורש טיפול? מה כדאי לעשות?כל המומחים מסכימים שלילד עם התקפים חוזרים של צפצופים בריאות...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לבטנזול

תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות נוטלים תרופות - וחוששים שהן כוללות חמץ? ועדה מיוחדת הכינה רשימת תרופות כשרות לפסח. שימו...
כאבים בגיד אכילס - תמונת המחשה
כאבים בגיד אכילס בעיות בגיד אכילס עלולות להיגרם משחיקה כרונית, פציעה פתאומית או מאמץ ספורטיבי - ללא חימו...
ללמוד עוד על בטנזול
שיעול ממושך: האם מדובר באסתמה של ילדים?-תמונה

לתינוק או לילד שלכם יש שיעול ממושך? קיים סיכוי גבוה שהוא...

מאת: פרופ' בנימין...
29/09/2014
תסמונת פי פאפא: יש טיפול אפקטיבי-תמונה

PFAPA היא תסמונת דלקתית עצמית המלווה בהתקפים חוזרים של חום...

מאת: פרופ' שי...
26/04/2018
פסוריאזיס בקרקפת: המדריך המלא-תמונה

חפיפה, מריחה או אולי דווקא טיפול באמצעות קרינת עור? כל...

מאת: ד"ר בשמת...
27/09/2012
אסתמה: גם אצל פעוטות-תמונה

מקובל להגדיר אסתמה רק לאחר גיל שנתיים. מחקר חדש מגלה כי...

מאת: פרופ' בנימין...
30/05/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבטנזול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בטנזול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, בני בן 7 וחצי תלמיד כיתה ב'. לפני מספר ימים עבר התקף פאפא. טופל ב 16 כדורי בטנזול (שוקל 28 קג) וההתקף חלף. באותה עת נערכו חיסוני השגרה לתלמידי כיתות ב בבית הספר ובני לא חוסן. כעת, עלינו להשלים את החיסון. האם יש לקחת מרווח זמן מיום מתן מנת הבטנזול לחיסון? אם כן, כמה זמן. תודה, מרב

מרב שלום, ראשית עלי לציין שמינון הבטנזול גבוה מאוד ויש לפנות לרופא הילדים לקביעת מינון נמוך יותר. כמובן שעל המינון להיות חד פעמי. עקרונית אין צורך במרווח בין מתן סטרואידים במינון חד פעמי לחיסון. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

שלום, בני בן החצי שנה עבר באמצע השבוע התקף סטרידור בלילה שהצלחתי להרגיע בקושי באמצעות חשיפה לאוויר קר מהמקפיא. יש לציין שהילד היה מקורר וצרוד כבר יומיים קודם לכן. הרופא רשם לו בטנזול במינון של 2 כדורים ליום ל-5 ימים (הילד שוקל כ-8.5 ק"ג). הספקנו בינתיים לתת לו את הטיפול ל-3 ימים (כלומר 6 כדורים סה"כ והמצב השתפר), השיעול הנבחני הפך לשיעול עם ליחה והצרידות התחילה לעבור. כעת אני שואלת האם ניתן להפסיק את הטיפול בכדורים בבת אחת או שצריך לסיים את המינון ל-5 ימים ואז לרדת בהדרגה? האם הטיפול בבטנזול הוא בדר"כ לכמה ימים או שרק חד פעמי בעת ההתקף? יש לציין גם שהיום הילד הבהיל אותי כי לפנות בוקר כשהוא עוד לא התעורר משנת הלילה הבייבי סנס שלו צפצף בהתרעה כאילו על הפסקת נשימה. מיד רצתי למיטה והרמתי אותו בידיים והוא התעורר כך שאינני יודעת אם זו היתה הפסקת נשימה או סתם אזעקת שווא. בנוסף פעמיים היום נתן צואה שחורה אחרי יום שלא נתן צואה. הצואה השחורה היתה גושית עם מעט ריר שחור וחששתי שחלילה מדובר בדימום, אבל לאחר מכן הצואה הסתדרה וחזרה לצבע ולמרקם הרגילים. האם אחרי כל התיאור הנ"ל יש להפסיק מיד עם הכדורים או לרדת בהדרגה? האם צריך לחזור שוב לבדיקת רופא? האם יתכן שהסטרואידים גרמו לתופעות הללו? השאלות שלי נובעות מכך שזו פעם ראשונה שהילד עבר התקף סטרידור וגם מהחשש שלי מטיפול בסטרואידים. תודה וסליחה על האריכות ורד

שלום, הייתי ממליץ להמשיך את הטיפול לחמישה ימים כפי שנרשם ובמיוחד שלא בדקתי את הילד ורק הרופא שרשם את הטיפוןל התרשם ממידת החומרה. את הפסקת הטיפול יש לבצע בהדרגה כפי שהוסבר לכם. הצואה השחורה אינה קשורה לעיניין ואין לו דימום. כנראה שהיתה אזעקת שוא (ויש הרבה כאלה) ולא הפסקת נשימה אמיתית.

לקחו מח עצם וביופסיה שלא הראתה שום סיבה לאלרגיה ולמרות סאת אני מתגרדת עד זוב דם טופלתי בכדורים כמו טלפאסט וכ״ד והיום הזריקו לי שיפרו ספן של 1 מ״ל 5 מ״ג + 2 מ״ג שאלתי האם הזריקה גורמת לאלרגיה להיעלם תוך כמה אני אמורה להרגיש שאין לי צורך לגרד וכל הפריחה תיעלם האם אפשר לקבל זרקה נוספת ובאיזה תדירות ואם הזריקה לא עוזרת האם יש טיפול נוסף תודה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. הראשונה מסיסה, נספגת במהירות עם הזרקת התכשיר ותורמת לפעילות המהירה של התכשיר והשנייה נספגת באופן איטי ובכך מאפשר שליטה בסימפטומים לתקופה ממושכת- אשר יכולה להמשך גם מספר שבועות. לתכשיר פעילות נוגדת אלרגיה. משך ההשפעה משתנה בין אנשים שונים ותלוי באינדיקציה לה ניתן התכשיר ותדירות המתן תלויה בחומרת המצב ויעילות הטיפול.

אם דיפרוסאן שהוזכר לי לברך יכול לגרום לי לכאבי ראש גודש באף עיטושים רבים צריכה בעינים ועובד בפה?

Diprospan הינה תמיסה להזרקה אשר מכילה שתי נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. כמו בכל טיפול תרופתי עלולות להופיע תופעות לוואי. ככלל, כאשר תופעות מופיעות בסמוך לתחילת הטיפול בתרופה ומשתפרות עם סיום הטיפול או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסן לתרופה, אך מובן שאין הדבר נכון תמיד. תופעות אלו יכולות להיות תסמינים להתפתחות של אלרגיה, שפעת או מחלה אחרת. במידה ומצבך לא משתפר או מחמיר, יש לפנות לרופא.

פורומים בנושא בטנזול
פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
פורום תמיכה הדדית ודיון על תרופות ועל מידע רפואי/תרופתי. הגולשים מוזמנים...
פורום תרומת תרופות לנזקקים - בשיתוף עם עמותת "חברים לרפואה"
במסגרת הפורום יוכלו הגולשים שזקוקים לתרופות להתייעץ כיצד להגיע לאלו שיכו...
פורום שיקום נשימתי
ד"ר דיצה גרוס תסביר לגולשים כיצד ניתן להקל על בעיות המשפיעות על קושי נשימתי