ציפרודקס- תופעות לוואי, ובעיות בשלפוחית השתן


01/11/2018 | 10:23 | מאת: הודיה

לפני כשבוע החלו לי כאבים עזים ולחץ על שלפוחית השתן (לא צריבה!) נטילת שתן מרובה ותכופה המלווה בכאבים בלתי נסבלים!. הלכתי לטר״ם שם טענו שיש לי דלקת בדרכי השתן. הכאב השתפר אך לא חלף. רופאת המשפחה אמרה לי להפסיק מיידית בשימוש באנטיביוטיקה זינאט כי החידק שמצאו בבדיקה לא רגיש ולא רלוונטי לזינאט ולא נמצאה דלקת בשתן. עם זאת הרופאה טענה כי נמצא חידק שהוא שייך בדרך כלל לעור וטענה שלא ניקיתי מספיק טוב את האזור לפני מתן בדיקת השתן. אם כך, מה יכול להיות הכאב העז והבלתי נסבל שחוויתי (ועוד חווה מעט ממנו כרגע אך בצורה נסבלת)? איך יכול להיות שמצד אחד היא טוענת שאין דלקת בשתן אך מצד שני טר״ם טענו שכן? היא נתנה לי מרשם לציפרודקס. מודה, קראתי את האזהרות ותופעות הלוואי ונרתעתי. מתה מפחד להתחיל את הטיפול. אני בחורה צעירה ובריאה (בת 21). מה הסיכוי שאחווה את תופעות הלוואי המזעזעות האלה? תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התכשיר ציפרודקס מכי את התרופה Ciprofloxacin, שהינה אנטיביוטיקה ממשפחת הפלואורוקווינולונים. בין תופעות לוואי ידועות למשפחת תרופות זו (עם הבדילם בין התרופות השונות במשפחה) הן תופעות לוואי בגידים ומפרקים, נוירופתיה ותופעות נוירולוגיות נוספות, הפרעות בקצב הלב ותופעות של רגישות יתר. רשימת תופעות לוואי מורחבת עם השכיחות בה נצפתה כל תופעה מצוינת בעלון לתכשיר. ככלל כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לא תמיד ניתן לחזות מי מהמטופלים יפתח תופעת לוואי, עם כי, קיימים גורמי סיכון ידועים לחלק מתופעות אלו. למשל דלקת בגידים ופרקים יותר שכיחה באוכלוסייה המבוגרת (מעל גיל 60), במי שנוטל במקביל תרופות סטרואידליות, בכאלה בעלי היסטריה של בעיות בגידים, בסובלים מכשל כלייתי, בחולים שעברו השתלת לב, כליה או ריאה ובאנשים, המבצעים פעילות גופנית. מצבים נוירולוגים מסוימים ואפילפסיה יכולים להיות גורמי סיכון לתופעות לוואי נוירולוגיות מסוימות. שינויים בקצב לב שכיחה יותר בקשישים, בעלי היסטוריה משפחתית של הארכת QT (באק"ג), רמות אלקטרוליטים מסויימות שאינן מאוזנות, נוטלי תרופות נגד הפרעות קצב לב ועוד. חשוב להבין כי מטופלים רבים בתרופה אינם מפתחים כלל תופעות לוואי וכי אי מתן טיפול, כאשר נדרש, טומן בחובו סיכון גם כן. כיוון שהרופאה רשמה לך אנטיביוטקה, אני מבינה כי קיימת אבחנה של זיהום. אני ממליצה לך לפנות לרופאה לדון עימה על חששותיך ולקבל הסבר על מצבך הרפואי והטיפול הנדרש. בריאות שלמה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי