כריתת כליה מלאה בעקבות גידול בגודל מעל 10 ס"מ

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

28/02/2016 | 13:01 | מאת: נעמי

בעקבות דם בשתן נתגלה גידול בכליה בגודל של מעל 10 ס"מ לאחר כריתה מלאה של הכליה תוצאת הפתולוגיה היתה כי הגידול הוא מסוג RCC T2N0M0 האורולוג המנתח אמר שאין צורך בייעוץ אונקולוגי ויש לבצע מעקב כל חצי שנה. האם אכן לא כדאי להגיע לייעוץ אונקולוגי גם אם לא נתגלו גרורות? הגידול היה גדול מאוד. האם אין טיפול מניעתי מומלץ במצב זה? בברכה נעמי

נעמי שלום, בהנחה שאין גרורות לאחר ביצוע בירור מקיף ומספק שכולל לפחות CT חזה בטן ואגן יש להכנס למעקב מסודר. לדעתי בשנה הראשונה עדיף לראות רופא אחת ל3 חודשים ואח"כ אחת לחצי שנה. זה לא חייב להיות על ידי אונקולוג אבל זה חייב להיות על ידי רופא מומחה בתחום RCC בברכה

מנהל פורום סרטן כליה