שיניים תותבות קבועות או נשלפות

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

30/01/2013 | 15:55 | מאת: יריב

ד"ר גוסיס שלום, הציעו לי במרפאה שתי אפשרויות 1) תותבות מלאות בשתי הלסתות, שלאחר מכן יחוברו ל4 שתלים בלסת העליונה ו4 שתלים בלסת התחתונה 2) תותבת מלאה מחוברת בגשר מתכת, כאשר התותבות העליונות נשלפות והתחתונות מוברגות לשתלים מה היתרון של כל שיטה? ובמה אתה ממליץ לבחור?

03/02/2013 | 20:51 | מאת: ד"ר אבי גוסיס

שלום יריב! התשובה לשאלתך לא פשוטה מכיוון שאין בידיי את כל הנתונים (מצב העצם,גובה החיוך,יחס בין ליסתי וכו'). במקרים אלו אין תשובה חד משמעית וכל מקרה יש לשקול לגופו. באופן כללי היתרונות של תותבת על נשלפת מול שיקום מוברג הן קלות התקזוקה,(קל יותר לנקות משהו נשלף) ואולי המחיר. לעומת זאת בשיקום מוברג אין צורך לשלוף מהפה אך קשה יותר לתחזק אותו מה שידרוש ממך יותר עבודה עם מברשות לסוגיהן. גם בתותבת על נשלפת והן בשיקום מוברג ישנן מספר שיטות וחשוב שתבוצע השיטה שיותר מתאימה למקרה.

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים