טיפול בשן קדמית שהשחירה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

29/10/2013 | 12:38 | מאת: אייל

שלום רב, אני בן 28, ולפני 22 שנים נפלתי על שן קידמית מס 21. כיום אני עם השלמה קדמית ב 2 השיניים. לפני כ 6 שנים התחיל תהליך של שינוי גוון השן, בדומה למה שקורה מטיפול שורש. הצילומים מראים שהשן מתה ולא נסגרה כמו שצריך ויש מעליה עיגול קטן שנראה כמו דלקת. אציין שגם השן השכנה נפגעה ונשברה בקצה אך היא חיה. בכדי להגיע להחלטה לטיפול שמעתי מספר חוות דעת ממספר רופאים. ויצאתי יותר מבולבל ממה שנכנסתי. חלק המליצו לי על כתרים, חלק על ציפוי חרסינה וחלק על הלבנה פנימית, חלק המליצו על טיפול שורש וחלק אמרו שזה לא מחייב. *שאלתי אליך היא מה הטיפול המתאים יותר לבעיה לדעתך? הייתי מעדיף טיפול שמרני כמה שיותר. והאם הלבנה פנימית מסוכנת? כי קראתי ושמעתי שהיא יכולה להרוס את השן. *שאלה נוספת, האם יש טיפול זמני בנושא? כגון חומר שמורחים על שן, מבחינתי אפילו שיחזיק חודש. בבקשה עזור לי לקבל את ההחלטה הטובה והנכונה עבור מצב זה. תודה רבה.

13/11/2013 | 19:53 | מאת: ד"ר אבי גוסיס

שלום אייל מכייון שקבלת כבר המון חוות דעת רבות (שיכול להיות שהאחת לא סוטרת את השניה) אוכל לעזור לך רק אם אראה את המקרה פיזית (כמוון בתוספת צילומי רנטגן) בברכה ד"ר גוסיס

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים