שאלה בנוגע לבחירת כתר והרכבו

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

07/12/2016 | 11:35 | מאת: השואל

עלי להחליף כתר שבוצע לפני כ 15 שנים על שן פנימית (בצילום רואים שהוא כבר לא יושב היטב במקומו). 1. אני מתכנן לבצע במרפאת כללית סמייל "כתר חרסינה בסריקה דיגיטלית", רופא השיניים הסביר שמתחת לחרסינה יש מתחת חצי אצילה, אך בפניתי לקופה לא הצלחתי לקבל עדיין תשובה ברורה לשאלה: אבקש לדעת באיזו מתכת מדובר, ומה האחוז של המתכת הזו? האם מישהו יודע? והאם אכן מדובר במתכת חצי אצילה או שיתכן מתכת פשוטה (לא מומלץ)? 2. מעבר לפן האסתטי שלא רלוונטי לשן פנימית, האם יש יתרון בריאותי לכתר זירקוניה? להבנתי כל בני האדם רגישים ברמה כזו או אחרת למתכות, ולכן אולי כתר זה עדיף? (סיבות נוספות?) 3. במידה ואחליט לבצע כתר זירקוניה, לא הצלחתי עדיין לקבל תשובה ברורה מכללית סמייל, בנוגע לשאלה האם מדובר בזירקוניום מלא והאם זה מדובר בחריטה מלאה, מישהו יודע?

אלו שאלות שעליך להפנות לרופא המטפל. הרופא יכול להזמין כתרים שונים מהמעבדה ומה שהוא יזמין, זה מה שיתקבל. בנוסף, בקופות החולים עובדים עם מעבדות מסויימות ועם כתרים מסויימים, כך שצריך לברר בקופה מה סוג הכתרים שהקופה הכלולים בסל הטיפולים של הקופה

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים