ספיגת עצם במסעף השורשים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

08/11/2016 | 22:37 | מאת: צבי

שלום מה זה ספיגת עצם במסעף השורשים? אובחן על פי צילום של השן בביקורת לאחרונה (אין כאבים, והרופאה אמרה שאולי יש שם סדק בין השורשים) מדובר על שן שעברה טיפול שורש לפני כארבע חודשים + מבנה סיבים, עדיין עם כתר זמני. לאור הממצא הוחלט שלא לבצע (לא להשקיע) כתר קבוע ולהמתין עוד כמה חודשים לראות את מצב השן. מה זה הספיגה? מה משמעותה? איך זה נהיה? זה כשל של הטיפול שורש? זה יכול לקרות כתוצאה ממצב החניכיים כתוצאה מכך שאין כתר קבוע? מה הפרוגנוזה של השן? והאם יש סיכוי בכלל שיהיה שיפור ושזה מצב הפיך? תודה

ספיגת עצם במסעף, מעורבות פורקציה אינה הפיכה. יש צורך במעקב וטיפול חניכיים בניסיון להציל את השן. אם אין סדק בפורקציה, ניתן לטפל בפורקציה ולתחזק את השן לזמן רב

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים