הייתכן שמדובר בשן כפולה (בת 7)?

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

04/11/2019 | 16:11 | מאת: אמא לבת 7

לביתי בת ה 7 צמחו שתי שיניים עליונות קדמיות לאחר/תוך כדי שנפלו 4 החותכות העליונות. שיני החלב נפלו לא בסדר המקובל של נפילת השיניים (קודם צדדית ואז אמצעית). כבר יותר מחודשיים אין סימן לשתי השיניים הנוספות שאמורות לצמוח במקום אלו שנפלו וכן השיניים שצמחו ממש ענקיות ועם "חריץ" במרכז - כמו חוצה אותן. אני תוהה אם יכול להיות שמדובר בשן כפולה. הלכנו לרופאת שיניים דרך קופת חולים שהצליחה בקושי לעשות צילום אחד והסתכלה בעיקר אם יש חורים ולא על מצב הצמיחה של השיניים הקדמיות. אמרה שכנראה זה המבנה שלהן וששאר השיניים יצאו עקומות, כי בקושי יש להן מקום להידחף בין הקבועות שצמחו לבין החלביות הצדדיות יותר. אני מרגישה שהבדיקה לא היתה מספיק טובה ואני לא בטוחה אם בכלל ראו משהו בצילום לגבי השיניים האלו. שלחתי תמונה, אני מקווה שהקובץ צורף. בנוסף - הילדה עם עיכוב גדילה. נמוכה משמעותית עם המלצה לטיפול בהורמון והמלצה לבירור גנטי. הפתיע אותי שהשיניים התחילו לנשור עוד לפני גיל 6 (לאחיותיה נשרו בגיל מאוחר יותר), כאשר גיל העצמות שלה קטן בערך בשנתיים מגילה הכרונולוגי. האם אין בכך בעייתיות או רמז לבעיה?

השיניים הקבועות רחבות בהרבה מהחלביות. ואם הילדה קטנה לגילה , הרי שהפער בין גודל השיניים לפנים יבלוט יותר. המצב שאת מתארת מתאים למה שאמרה הרופאה שיש כנראה חסר מקום בלסת. לאבחנה מדוייקת חשוב להבדק עי מומחה לרפואת שיניים לילדים

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים