כתר מתכת חצי אצילה מאוחה לחרסינה - חשיפה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

11/01/2017 | 16:56 | מאת: דן

ביצעתי כתר ממתכת חצי אצילה מאוחה לחרסינה, רופא השיניים צריך היה לגלף/לעצב מעט את הכתר שהתקבל מהמעבדה, וכתוצאה מכך חלק קטן מהמתכת החצי אצילה התגלה באופן חיצוני (החרסינה שמעליו גולפה). שוחחתי עם רופא השיניים והכל תקין, שכחתי לשאול אותו האם יש סכנה בריאותית עם הנ"ל. 1. כלומר, עצם העובדה שחלק קטן מהמתכת החצי אצילה חשופה ומגיעה במגע עם האוכל, מהווה סכנה בריאותית כלשהי? 2. האם מבחינה אסתטית יש אפשרוץ לצבוע/לכסות את החלק שהתגלה? אולי עם החומר של הסתימה הלבנה? (אבל בלי שהחומר יתפוס מקום, הכי זו היתה סיבת הגילוף) תודה.

אין כל בעייה בריאותית עם המתכת החשופה. כיסוי המתכת אינו אפשרי בתנאי חלל הפה, יש צורך לפנות מקום מהשן הנגדית ולשלוח את הכתר לתוספת חרסינה במעבדה, אם יש הפרעה אסתטית

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים