טיפול ברוזציאה/דמודקס

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

28/12/2014 | 10:53 | מאת: איתן

שלום, מזה מספר שנים אני סובל מרוזציאה בפנים (אובחנתי על-ידי רופא לא באופן עצמאי). עשיתי תרבית פנים וגילו כמות מוגברת של הטפיל דמודקס. נסיתי מספר משחות, ומאחר אצלי הדבר מורגש בעיקר בעפעפים, נטלתי למשך תקופה ממושכת דוקסילין. לפני כשנה וחצי, הפסקתי עם הטיפול התרופתי כיוון שזה לא קידם, או ריפא משהו ועברתי לטיפול "טבעי", סבון של שמן עץ התה וכיוצ"ב. זה אכן עזר לתקופה קצרה, אך חזר לאחר מכן. לפני כשבוע ניגשתי שוב לרופא עור, שלאחר הבדיקה רשם לי רואקוטן. קריאה קצרה על התרופה ועל תופעות הלוואי שלה, גורמת לי להסתייג מלקחת אותה. האם התרופה אכן "בעייתית"? האם אכן זהו הפתרון המתאים כעת? ובכלל אשמח לעזרה וייעוץ

29/12/2014 | 13:14 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, במידה ואובחן טפיל הדמודקס בכמות רבה ממליצה על טיפול מקומי בקרם IVERMECTIN 1% או קרם PERMETHRIN 5% פעם ביום (יש צורך במרשם רופא עור).לעיתים כדאי לשלב עם טיפול בכדורים. חשוב להקפיד על קוסמטיקה מתאימה שאינה גורמת גירוי ולהימנע ככל הניתן מגורמים המחמירים את המחלה כגון: חשיפה לשמש, סאונה, צריכת אלכוהול, מזונות חריפים ועוד. בהצלחה!

26/04/2018 | 22:15 | מאת: Yoni

האם יש משחה ללא מרשם לטיפול בדמודקס

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה