חברה שלי סיפרה לי שיש לה הרפס גניטלי, מה עושים?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

12/12/2012 | 02:09 | מאת: יונתן

ד"ר צבי שלום רב, חברתי הטרייה סיפרה לי כי הודבקה לדבריה בהרפס סוג 1 מחברה לשעבר וכי ההתפרצות הראשונה הייתה באזור הגניטליה לפני כ-3 שבועות. היא קיבלה טיפול לדבר ולדבריה הדבר שכח (אין לדעת לכמה זמן כמובן) וכי כעת אינן שלפוחיות או התפרצות עכשווית. לשם הבהרה, לא קיימנו עדיין מגע מיני כלשהו ולמען האמת אני די חושש ומתלבט האם להמשיך את מערכת היחסים שכן אני לא מעוניין לשאת את הנגיף עד סוף ימיי. יש לי כמה שאלות: 1. האם למרות שימוש בקונדום בתקופה בה הנגיף לטנטי ולא פעיל עדיין ניתן להידבק? 2. האם טרם התפרצות ישנה תקופה בה הנגיף בר הדבקה אך הנשא עדיין לא חש בסימפטומים? 3. האם הרפס גניטלי מסוגל להפוך להיות סוג 1 על אזור השפתיים? כי אני יודע שההפך אפשרי (ועובדה שזה קרה לה, למסכנה) 4. אילו אמצעי מניעה יעלים יש כנגד הרפס גניטלי חוץ מקונדום, אם בכלל? 5. האם ההדבקה היא ע"י מגע מיני לא מוגן או שזו הדבקה עורית למעשה ולא תלויית אמצעי הגנה? אודה לך מאוד על תגובתך. בהוקרה, יונתן.

15/12/2012 | 19:52 | מאת: ד"ר צבי סגל

שלום יונתן הרפס גניטלי נגרם בדרך כלל על ידי נגיף הרפס מסוג 2. הנגיף נמצא בעיקר באברי המין ולכן שמוש בקונדום מפחית את הסיכון להדבקה אך אינו מבטל אותו לחלוטין. תתכן הפרשת נגיף אסימפטומטית גם בזמן שלנשא אין סימפטומים כלל. זן הרפס אחד אינו הופך לזן אחר אך תתכן הדבקה בשני הסוגים בו זמנית . אין אמצעי חגנה מלבד חציצה למיטב ידיעתי. ההדבקה בהרפס 2 בדרך כלל מינית.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה