אבצס מתחת לעור הפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

27/11/2016 | 01:36 | מאת: אלון

שלום, לפני כשבועיים נראה היה כאילו מתפתח לי מעין אבצס בלחי. הרגיש כאילו מתפתח במקום חצ'קון (יש לי נטייה למרות שאני מבוגר) אבל לא הופיע ראש לבן והופיע אודם והמקום נהיה רגיש וכואב מאוד למגע ובמישוש הרגשתי מעין "גולה" שהולכת וגדלה. לאחר מספר ימים התכוונתי כבר ללכת לרופא אבל אז זה נרגע מעצמו, האודם נעלם, אין כאב, ה"גולה" קטנה בגודלה אבל היא לא נעלמת. לא כואבת, אבל פשוט שם, תקועה ולא הולכת לשומקום. האם צריך לטפל בזה? אל מי אני אמור לפנות, רופא משפחה? רופא עור? אולי כירורג? מה בכלל אפשר לעשות עם זה? תודה.

27/11/2016 | 19:03 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, חשוב להיבדק על ידי רופא עור או כירורג פלסטי. אבצס בפנים הינו תהליך זיהומי בתוך קפסולה. לעיתים, מתנקז באופן עצמוני ללא שום התערובות ולפעמים דורש ניקוז. אבחנות נוספות: ציסטה עורית שאינה דורשת בדרך כלל התערבות, גידול שפיר של טפולות עור ועוד. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה