טריבינאפין- כדורים..............

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

24/07/2020 | 12:51 | מאת: יעל

היי, בעבר נתנו לי של חברת טבע זה עשה לי רע הפסקתי תוך שבועיים. אח"כ ניסיתי לקחתי למיסיל אבל כל כך פחדתי שאת הקופסה הראשונה שלקחתי משכתי להמון זמן. תרופה זו לא עשתה לי תופעות לוואי. אנ רוצה לסיים עם פטרת הציפורניים. אבל כל הזמן אין למיסיל אלא רק טריבינאפין של טבע. מה עושים?? הרופא נתן לי בדיקת תרבית במעבדה נמצאה פטריה אך לא הצליחו לגדל ולכן אין אבחון שלה. המטרה לדעת במה מדובר. בעבר גם ניסו לקחת לי משטח. 0 לפני 5 שנים). כל פעפם הבנות לא יודעות לקחת. בפעם הראשונה היא באה אליי עם "צבת" רצתה לגזור לי את הציפורן שגם ככה גזורה ובכלל הבנתי שיש לשייף לא צמח לה כלום ובכלל הרופא קיבל תשובה על עור כף הרגל ולא זו הבדיקה. וכעת אחרי 5 שנים שוב בעיר אחרת ביצעתי, ונפל לה הסלייט. כמה זמן לוקח לטפל בפטריה? אני רק מתרוצצת. כעת נתנו י לק + אגיספור ( עוד לא קניתי ) הבנתי שזה לא יעיל עד 40%. איך אפשר לקבל כדורים שמתאימים? בכל מקום היה רק של חברת טבע. איך ניתן להזמין של חברה אחרת?

29/07/2020 | 14:45 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

בפטרת ציפורני בהונות הטיפול בכדורים יעיל בכ70-80 אחוז מהמקרים. הטיפול מתבצע רק לאחר אישור מיקולוגי שאכן יש פטרייה, ועם בדיקות דם חןדשיות לוודא כי לא מופיעות תופעות לוואי. הטיפול הוא לרוב ל3 חודשים, ניתן לתת גם ל4. באם מרבית הציפורנים מעורבות הסיכויי שטיפול מקומי יעזור הוא נמוך. בנוגע לרגישות לתרופה, ההרכב של התרופות זהה, מכיוון שהתרופה גרמה לך לתופעות לוואי יתכן ועדיף לתת לך טיפול אחר שנקרא ספורנוקס - Itraconazole. ממליצה לגשת לבדיקה וייעוץ אצל רופא עור. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה