היפותירואידיזם וטיפול במינוקסידיל

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/07/2020 | 13:05 | מאת: כרמל

שלום, בת 28, לפני כ3 שבועות התחלתי טיפול באלטרוקסין 50 מג לאחר עלייה הדרגתית מתמשכת של TSH בשנתיים האחרונות (עם סימפטומים, אבל עדיין בתחום הסאב קליני עם t4 תקין וללא נוגדנים). כבר שנים שאני סובלת מנשירת שיער ודילול בכמות השיער אך מאז תחילת הטיפול המצב החמיר מאד, השיער נושר הרבה יותר ושורשי השיערות דקים מאד. אני מודעת לכך שיתכן והמצב זמני וישתפר כאשר אגיע לאיזון של בלוטת התריס, אבל חושבת להתחיל טיפול במינוקסי 2% כבר עכשיו היות וזו לא בעיה חדשה. האם אין מניעה להתחיל במקביל לאלטרוקסין? אודה לתשובה, כרמל

15/07/2020 | 21:48 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

אין מניעה בשילוב עם אלטרוקסין. ישנן סיבות אחרות שבגינן אסור להשתמש במינוקסי כגון תכנון הריון, הריון, הנקה, ועוד. כמו כן הטיפול במינוקסי הינו טיפול לטווח ארוך, ההמלצה היא לטיפול רציף על מנת לשמר את האפקט של הטיפול. מאחר ואת בת 28 אני ממליצה לך לקבוע תור למרפאת שיער בבית חולים איכילוב לבדיקה, קבלת אבחון והמלצות על טיפול. ניתן להזמין תור בטלפונים: 03-6974000 - מוקד זימון תורים או במרפאות עור - 03-6973585. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה