שחלות פוליצסטיות והשלכותיה על הפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/07/2020 | 08:50 | מאת: דנה

שלום, הנני בת 29, במשקל תקין-רזה, לא עושה ספורט, עם רקע של חולי סוכרת (אמא), בעלת שחלות פוליצסטיות עם תסמינים של מחזור לא סדיר, ואקנה. לפני 10 שנים התחלתי ליטול גלולות למניעת הריון (דיאנה וכרגע מרסילון) ששיפרו את מצבי, אך עם זאת הביאו לעליית רמת השומנים בדם כ-210 מ״ג. אני חוששת מיזה ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד הגלולות עוזרות לי למחזור ולאקנה אל מצד שני מעלות לי את רמת השומנים בדם. לאור זאת שיש לי גם רקע משפחתי של חולי סוכרת וכולסטרול גבוה במשפחה. מה המלצתך בבקשה? ומה הנזק שעדיף מביניהם?

15/07/2020 | 22:25 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

שחלות פוליציסטיות בעצמן מעלות את הסיכון לסכרת ולהיפרליפידמיה. ממליצה לגשת לבדיקת רופא אנדוקרינולוג לאיזון שומנים בדם. לא הייתי מפסיקה גלולות אך את יכולה להתייעץ עם הרופא נשים אם יש מקום להחליף את הסוג של הטיפול. ולשאלתך, לא צריך לבחור אחד מן השניים, יש עדיפות לנסות לטפל בשתי הבעיות בו זמנית. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה