ריבוי נקודות חן ופיגמנטציה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

05/07/2020 | 10:17 | מאת: יערה

שלום. אני בת 40. מאז שאני זוכרת את עצמי היו לי הרבה נק' חן. בשנים האחרונות הן מתרבות בקצב מסחרר, בכל כמה ימים צצה אחת חדשה... יש גם כתמים רבים שמופיעים. עם כל הבטחון העצמי שיש לי אני עדיין מתוסכלת והדבר פוגע בי - כל קיץ אני מחכה לחורף על מנת לכסות ידיים ורגליים. האם יש משהו שניתן לעשות על מנת למתן את התופעה?? אולי תוסף תזונה מסויים או כל דבר אחר.... האם קיימת דרך לצמצם את יצור המלנין? אני בהירת עור אך תמיד נזהרת בשמש, כמעט ולא נחשפת! הרב הגדול של נק' החן הן שטחיות, כך שאני לא בטוחה שניתן להסיר.. בטח לא כל כך הרבה לצערי.

08/07/2020 | 23:50 | מאת: יערה

תודה רבה. עיקר נקודות החן בגפיים, בעיקר בידיים, אבל באופן כללי בכל הגוף. בפנים בעיקר נמשים, וגם באזור הכתפיים זאת למרות שאני לא נחשפת לשמש ללא הגנה, וכמעט בכלל, כבר המון שנים. ניתן להשיג את המשחות אצל רופא עור דרך הקופה?

11/07/2020 | 14:16 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

יש לבצע אחת לשנה סקירת שומות מלאה אצל רופא עור, במידה ויש מלנומה במשפחה התדירות גבוהה יותר. בכל מקרה של שינוי גודל / צבע / צורה / הופעת פצע שאינו מחלים / דימום מנקודת חן ועוד יש לגשת קודם לכן לבדיקת רופא עור. יש להמנע מחשיפה לשמש, שימוש בכובע, ביגוד מגן, משקפי שמש וכמובן קרם הגנה עם מקדם spf 50. מבחינת פתרונות אסתטים: אני ממליצה לגשת למרכז המשולב לאסתטיקה באיכילוב לייעוץ. ניתן לקבוע תור בטלפון036972424. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה