אבחנה של TCR וביופסיה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

05/05/2020 | 18:46 | מאת: דני

בדרמיס הפפילרי תסנינים פריוסקולרים מונונוקלארים בצפיפות בינונית. באפידרמיס מוקד ספונגיוזיס ואקזוציטוזיס של לימפוציטים כבודדים ומעילהם פרהקרטוזיס עם פלזמה( קרוסטה). בחתכים עמוקים ספונגיוזיס וחדירה צפופה יחסית של לימפוציטים למוקדי ספונגיוזיס לעיתים בצורת VASE עם פלזמה ומוקדי פרהקרטוזיס במקום אחד כ"גבעה" מרבית התסנין נצבע ל CD3 וCD2. CD5 הרוב אך בצורה מופחתת יותר.CD7 עד 10 אחוז. CD4 לCD8 כ 3 ל 1כשבחודרים שניהם. לסיכום האבחנה המבדלת כוללת spongiotic MF מול spongiotic dermatitis בדיקת TCR מהעור - פוליקלונללי אני רוצה לציין שביצעתי ביופסיה אחת הראתה חשד ל MF והופניתי לבית חולים למרפאת עור ביצעתי את שתי הבדיקות הרשומות כאן. רופא אחד אמר שזה אולי MF ונחכה לTCR ועכשיו יש את ה TCR. רופא אחר חשד ב פראפסוריאזיס אין לי מושג ממה אני סובל, רק יודע שהמליצו לי פוטותרפיה 3פעמים בשבוע. האם הבדיקות מכוונות לMF או שבגלל ש TCR הוא פוליקלוננלי זה פחות הכיוון ? והאם בכלל הTCR הוא שלילי לפי הרשום כאן? מה זה ספונגיאוטיק דרמטיטיס? תודה מראש

08/05/2020 | 12:00 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, TCR פוליקלונלי פחות מתאים למיקוזיס. ממליצה לפנות לרופא עור בתחום ספציפי זה להשלמת בדיקות נוספות. לגבי שאלתך, האבחנה המבדלת השניה כוונתה לדלקת בעור ואינה ספציפית. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה