טיפול תרופתי ברואוקוטן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

24/04/2020 | 20:22 | מאת: יונתן

שלום ד"ר , השתחררתי מהצבא לפני כחודש וחצי בערך וכמה חודשים לפני השחרור התחילה לי תופעה של כתמים שחורים בעור , בעיקר אחרי גילוח ובעיקר של פצעים , לא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות מכיוון שחשבתי שהפצעים נגרמים בגלל הסביבה בה שהיתי, הרבה שטח+ לכלוך , למרות שתמיד הקפדתי על היגיינת פנים , בנוסף תמיד נמנעתי ממאכלים שומניים. בתקופה הזו שמתי לב שיש לי סוג של כתם לא ברור על לחי ימין וכשהסתכלתי לעומק שמתי לב לשערה הפוכה, תלשתי אותה עם פינצטה ומאז כל האיזור הזה בפנים מגיב מוזר לגילוח,המון שיערות הפוכות צומחות לי שם ונהיים לי כתמים שחורים במקומות האלה. אני נמנע כבר הרבה זמן מלגלח את האיזור ולגעת בו אך כשאני מנסה לטפל בו הוא מגיב באדמומיות ונראה שהכתמים נהיים רק כהים יותר ויותר . היום נפגשתי עם רופא עור , הסברתי לו את המצב והוא אמר שיש לי סוג של תסמונת\מחלה , לא הבנתי כל כך את השם שלה כי הוא ארוך מאוד , הוא אומר שמה שקורה זה שהצמיחה של השערות שלי היא באופן מסוים והעור שלי לא מגיב טוב, זה בערך מה שהצלחתי להבין. הוא רשם לי רואקוטן לשימוש פעמיים בשבוע , כדור אחד כל פעם, ובנוסף משחה בשם אפלומיצין לשימוש כשהאיזור אדום . קראתי על רואקוטן כי זכרתי שלתרופה הזאת יש מוניטין רע וראיתי שיש לה המון תופעות לוואי, ושצריך לערוך תוך כדי בדיקות דם וגם לפני , והרופא עור שבדק אותי לא הזכיר שום דבר בנושא שזה קצת מדאיג אותי. יש לציין שפניתי אל הרופא רק בשביל שיוכל לרשום לי משחה שתבהיר את הכתמים השחורים, והטיפול שהוא רשם לי גורם לי לחששות , אשמח לקבל את דעתך. תודה רבה ושבת שלום מצורפת תמונה של הכתמים

25/04/2020 | 15:07 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, דרושה בדיקה קלינית של הכתמים וההגעים הדלקתיים. לרואקוטן יש המון אינדיקציות רפואיות ודרושה אבחנה של הנגעים. אין ביכולתי לראות את התמונה המצורפת. בהצלחה!

25/04/2020 | 22:22 | מאת: יונתן

תודה ד"ר ,מצרף את התמונה שנית

25/04/2020 | 22:53 | מאת: יונתן

קובץ מצורף

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה