נגע חיוור בזווית הפה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

29/01/2020 | 16:58 | מאת: רוז

שלום לפני שנה וחצי הופיע ליד זווית הפה אצל בתי בת 7 נגע לבן חיוור. רופא עור ראשון איבחון את זה כויטיליגו וכשפניתי לפרופ׳ דני בן אמיתי הוא גם כן בדק במנורה הכחולה ואבחן את זה כ post inflammatory hypobigmentaion הוא ציין שזה יכול להיות מריןר, יובש..... יש לציין שהנגע הוא בצבע לבן חיוור אבל לא לבן shine והמנורה הכחולה לא הייתה זריחה לנגע לכן בן אמיתי ציין שזה לא ויטיליגו. אין נגעים אחרים, אין היסטוריה משפחתית של ויטיליגו, לא זכור שהייתה דלקת במקום הנגע, פרופ׳ בן אמיתי ציין לנו שזה צפוי להיעלם ונתן לנו להשתמש במשחת הדרמקול שלוש פעמים ביום והגנה משמש. אני דואגת שהנגע לא עבר למרות שעברו שנה וחצי וחוששת מויטיליגו. הנגע מאז שהופיע עדיין באותו מצב אין החמרה לא בצבע ולא בגודל. חשובה לי התרשמותך. האם תקופה של שנה וחצי מספיק שהנגע יתפתח לויטליגו או אם הוא לא נגע היפופיגמנטציה? אם זה לא ויטיליגו והאבחנה של פרופ׳ בן אמיתי נכונה תוך כמה זמן הנגע אמור להיעלם ? תודה ואשמח להתייחסותך.

30/01/2020 | 15:21 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, לעיתים אין אבחנה חד משמעית. קרוב לוודאי שמדובר בכתם פוסט דלקתי ולעיתים הפיגמנט אינו חוזר. במידה ומופעים כתמים נוספים או הילה לבנה סביב שומות ממליצה לפנות לרופא עור ילדים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה