מיקוזיס פונגואידס האם זה זה???

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/12/2019 | 09:06 | מאת: ניר

שלום רב, יש שאלה שאשמח לקבל תשובה במגבלות האינטרנט כמובן. אני בן 27 בערך כ 5שנים שיש לי פריחה בעור עם קשקשים, הפריחה היא אדומה לפעמים היא קצת מגרדת. היא נמצאת על החזה ובאזור המפשעות וקצת בזרוע מתחת למרפק. יש תקופות שהיא יותר חזקה ויש תקופות שהיא פחות חזקה. בנוסף, יש לי קשקשים בראש. היום לראשונה הייתי אצל רופא עור שחושד ב מיקוזיס פונגואידס.הוא שלח אותי לביופסיה של העור. קראתי קצת על האבחנה המשוערת ורציתי לשאול האם ניתן לאבחן את המחלה בבדיקה קלינית, כי הרופא בקושי הסתכל וישר אמר לעשות ביופסיה? זה לא מתאים לסבוראיה? כי 5 שנים יש לי את זה? והאם בביופסיה יש תשובה ודאית? יש צורך לעשות זאת בדחיפות? נכנסתי לדאגות ואשמח לקבל קצת מידע על השאלות תודה מראש

27/12/2019 | 20:25 | מאת: ד"ר מידן מיכל

סביר שמדובר בסבוראה לאור מעורבות קרקפת, אבחנה נעשית על ידי ביופסיה עורית עם קורלציה קלינית.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה