טיפול לנשירת שיער בפרופסיה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

05/11/2019 | 12:43 | מאת: יוסי

שלום ד"ר מיכל מצטער מראש על אורך השאלה פשוט זה נושא שמדאיג אותי נורא אני נוטל פרופסיה למעלה מ 11 שנים והתוצאות טובות כיום אני נשוי ומכוון להביא ילד בקרוב האם עלי לעשות משהו? ( בגלל הפרופסיה) למה לא עושים לכל מטופל בפרופסיה בדיקת זרע לראות אם התרופה השפיעה על ספירת הזרע? האם עלי לחשוש שלא אוכל להביא ילדים? אם יש ירידה בכמות הזרע זה אומר שלא ניתן להביא ילדים? אני מאוד מודאג מהנושא ( כרגע אין שום בעיה זה לא שניסיתי ולא הצלחתי) אני שם לב שרופא העור ברובם ממליצים מאוד על התרופה ואילו רופאים שמטפלים בפריון הגבר לא כך, מה שמערער אותי מאוד האם יש הוכחות לקח, כלומר מקרים שאנשים לא הצליחו להביא ילד ורק אחרישהפסיקועם הפרופסיההם הצליחו בוודאות הפרופסיה גרמה לכך? אין לי שום פגיעה בחשק המיני ושום. תופעת לוואי כרגע, אך לגבי הזרע האם עלי לבצע בדיקה טרם ניסיון להביא ילד? אם הזרע שלי לבן וסמיך זה אומר שהוא תקין או שיש עוד פרמטרים נוספים המעידים על תקינות הזרע? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ממליצה להפנות את כל השאלות לחברת MSD תוכל לקבל אינפורמציה לגבי תופעות לוואי ושכיחותן. למיטב ידיעתי, מדובר בפחות מ 1% לבעיות בליבידו ואיכות הזרע. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה