מינון של פלוקנול- מה מומלץ?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/09/2019 | 13:11 | מאת: א.ל

שלום, אני בחור בן 27 בריא בד"כ. לפני כעשרה חודשים עברתי ניתוח שאחריו נטלתי שבועיים אנטיביוטיקה. לאחר חודש בערך הופיעה פטרייה גדולה בעור שמרחתי עליה אגיספור והיא לא לגמרי נעלמה. מספר חודשים לאחר מכן התחילו לי כאבי מפרקים ונשירת שיער קיצונית מהקרקפת, קשקשים בקרקפת ולאחרונה הבחנתי בחיפוי ירוק על כל הלשון. ממה שקראתי וראיתי מדובר בככל הנראה קנדידיאזיס(כל בדיקות הדם שביצעתי יצאו תקינות ללא חוסרים). הגעתי לרופא עור שנתן לי 4 כדורים של פלוקנול 150 מיליגרם , פעם בשבוע. כעשר שעות לאחר שנטלתי את הכדור הראשון הרובד הירוק על הלשון נעלם כאילו לא היה ויום לאחר מכן כל הכאבים במפרקים נעלמו אך נשירת השיער והפטריה החיצונית לא נעלמו עדיין. לאחר ארבעה ימים מהכדור הראשון החלו חלק מהכאבים לחזור אולם במידה פחותה וגם החיפוי חזר. רציתי לשאול האם אני צריך לבקש מהרופא מינון גבוה יותר של פלוקנול כי אם הפטריה היא סיסטמית(מה שמסתמן מכל התסמינים שלי- נשירת שיער קיצונית, פטריה גדולה בעור וכאבים במפרקים וחיפוי ירוק על הלשון- oral thrush) אני אמור לקבל כדור פר יום(כך לפי מה שרשום באתר של כללית) ולא פר שבוע. אשמח מאוד לדעתך/עצתך. תודה רבה,

25/09/2019 | 12:15 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה להשלים תרבית מהלשון לקנדידה. לפני כן ניתן לנסות כדורי מציצה בשם אורלטן לטיפול בפטרת בפה.

25/09/2019 | 15:58 | מאת: א.ל

תודה רבה על המענה. ביצעתי כבר תרבית אחת שבה התקבלה לאחר יומיים תוצאה שלילית. מבירור שעשיתי עם רופא עור באופן פרטי נאמר לי כי ברור שלא ביצעו את הבדיקה כפי שצריך. לפי דבריו לוקח שבוע לפחות לתרבית של פטריות ולא פחות מכך ואם לא מחכים את הזמן הזה מקבלים false negative. אבקש תרבית חוזרת ואת כדורי המציצה שהמלצת עליהם. תודה.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה