התפרצויות של 4 סוגי פריחות שונות.

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

29/08/2019 | 02:53 | מאת: אתי

1 מהן היא אורטיקריה וקיבלתי טלפסט ומשחות. יש עוד 4 פריחות אחרות שכן או לא מגיבות לתרופות אלה. הבעיה; עד שיש לי תור לרופא עור - אין לי "מזל" להראות פריחה פעילה... אל מי עלי לפנות כדי שיחקור את הסיבה להופעת הפריחות , כי אולי זה ביטוי למחלה פנימית. נשלל קשר ללופוס. תודה

30/08/2019 | 11:16 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, פריחה שמופיעה לסירוגין עשויה מאפיינת אורטיקריה ובעברית מכונה סרפדת. זוהי תופעה שכיחה ולרוב לא ניתן לזהות את הגורם. הפריחה מופיעה כנגעים אדומים בגדלים שונים המופיעים לסירוגין מלווה בגרד. סיבות שכיחות הן: תרופות חדשות, פירות ים, פירות טרופיים, סויה, בוטנים, מרכך כביסה חדש , עקיצות, זיהום ועוד. במידה והגורם אינו ידוע, לא ניתן להתגונן מחזרה של התופעה. כאשר הפריחה נמשכת למעלה מ 6 שבועות יש להשלים ברור לאורטיקריה כרונית אצל רופא עור. הברור כולל: ספירת דם, תפקודי תריס, צואה לפרזיטים, תבחין נשיפה להליקובקטר, צילום חזה ועוד. מבחינה תרופתית הטיפול מבוסס על תרופות נוגדות היסטמין. ניתן לשלב טיפול לבוקר ולערב בתרופות אלו. לגבי טלפסט יש הממליצים פעמיים ביום וזה בסדר. ניתן למרוח תרחיף קלמין להרגעה לפי צורך . בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה