פריחה וגרד בעור מזה 6 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/08/2019 | 14:05 | מאת: אור

שלום רב , אימי,בת 76 . ברקע: יתר לחץ דם, סוכרת תרופות קבועות- לוסרדקס, יוקרסט, נורמיטן,מודל לסרוגין. ללא רקע עור/אטופי אישי. מזה 6 חודשים, תפרחת עזה מלווה בגרד טורדני יום וליל. עד עכשיו טופלה בתכשירים אנטי סקבייאטים כולל ליקלייר, סולפור, בדרמקומבין ללא הטבה משמעותית. עשתה ביופסיה- מצורפות תוצאות. עשתה 5 טיפולים בפוטותרפיה שהחמירו את הפריחה והגרד. לא עוזרות לה המשחות שנתנו, מלבד משחת דרמווט ללא מהילה של קרם אקווה. בנוסף הפנו את אמי לעשות CT באסותא אשדוד שיכללו בטן, חזה ואגן (התור רק בתאריך 4.9.19) היום היינו בקופת חולים נתנו לה כדור שהיא צריכה לשתות פעם בשבוע (2 כדורים בבת אחת),שם הכדור :NETHOTREXAT 2 וחצי מיליגרם, למשך ארבעה שבועות (עדיין לא החלה לשתות אותו). מה עושים?? לא גילו מה יש לה

03/08/2019 | 14:48 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה להתחיל עם הטיפול ב MTX המינון שניתן נמוך. ממליצה להגיע לפחות למינון של 10 מג פעם בשבוע! על פי הנחיות הרופא ובאישורו כמובן. במקביל ממליצה על ליחוח של העור בקרם קסרא קאלם והקפדה על אנטי היסטמיניקה להקלה בגרד.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה