צריבה ועקצוץ בקצה הפין

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/07/2019 | 22:20 | מאת: אליאב

שלום דוקטור, אקדים ואומר שיש לי רקע ורגישות באזור המדובר. לפני כחודש היה לי פצע קטן אדום בקצה השמאלי של איבר המין. במשך שלושה שבועות "טיפלתי" בפצעון והרבתי לשים סבון על הפצע ולאחר השלושה שבועות הפצע עבר כלא היה. יומיים למחרת הייתי בבריכה ויומיים לאחר מכן החל לי עקצוץ וצריבה קבועה בקצה הפין. ממש באותו אזור של הפצע וקצת מעבר. כשאני שם תחתון תחושת הצריבה גוברת ומפריעה. אני ממש מרגיש שהעור רגיש וכשאני נוגע באזור המדובר אני מרגיש תחושה לא נעימה שלא עור צורב. הייתי אצל רופא עור שבחן את האזור ואמר שהכל תקין כלפי חוץ. ביצעתי בדיקות דם מקיפות ו-STD והכל יצא תקין. מדד אחד בלבד הראה חריגה קלה מעל הטווח (הרופאה אמרה שזה עדיין תקין) בשם EOSINOPHILS.abs שבודק את האאוזינופילים. ראיתי שזה עשוי להעיד על נטייה לאלרגיה. קיבלתי משחה בשם אפלומיצין אותה מרחתי 3 פעמים ביום במשך שבוע - לא עזרה ותחושת הצריבה הקבועה בקצה הפין נותרה. רופא עור נוסף נתן לי משחה בשם דרמקומבין (בעבר עזרה לי כאשר היה פצע בקצה הפין כתוצאה ממגע עם בד פשתן) אך גם זו מסתמנת כלא עוזרת לשיפור התחושה. אשמח לדעת מה עליי לעשות? האם יש כיוון במה מדובר? מה הטיפול? אודה מאוד לעזרתך

13/07/2019 | 13:43 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה להשלים ביופסיה במידה והפצע אינו מחלים. ניתן לנסות משחה אנטיביוטית בשם בקטרובן או פוסידין. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה