פרוניכיה בשתי הבהונות הגדולות ברגליים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

11/05/2019 | 11:43 | מאת: אנונימית

שלום ד״ר מידן, אני בת 18, פונה אלייך בקשר לפרוניכיה כרונית בשתי הבהונות הגדולות בכפות הרגליים. הכאבים התחילו כבר בינואר אך לא התייחסתי אליהם עד חודשיים אחר כך כשהתחילה לצאת מהנפיחות מוגלה. הלכתי לרופאת אור, היא אמרה שזה כנראה נגרם בגלל שגזזתי את הציפורניים קצר מדי והלכתי עם נעליים לא נוחות. היא נתנה לי אנטיביוטיקה בכדורים ומשחה ל10 ימים וגם טבילת הרגליים במים חמים עם פולידין, שעזרו קצת אבל כשהפסקתי השיפור פסק. הלכתי לרופאת המשפחה שלי שנתנה לי משחה אנטיביוטית אחרת ל10 ימים, שגם עזרה בהתחלה אך המצב שוב לא מראה התקדמות חיובית. בבוהן הימנית האודם והנפיחות התגברו, עדיין באיזור בסיס הציפורן, אך אני חוששת שאולי יתחילו להתפשט בשאר האצבע כי קשה לי לכופף אותה עכשיו ואני אמורה לראות אורתופד כף רגל רק בסוף החודש. בנוסף, כנראה בגלל ניגוב יתר של האיזור מדי פעם מעט דם יוצא מבין הציפורן והאיזור הנפוח (בשני הצדדים אבל בעיקר בצד הימני) הרופאה אמרה שאין לי סוכרת, אז אין לי מושג למה הן לא נרפאות. נכון להיום הזיהום קיים כבר 4 חודשים בערך. אשמח לדעת אם ישנה דרך לטפל בזה בצורה אחרת כדי למנוע זיהום של העצם. (בנוסף, ישנה מוגלה אבל אין כיס נראה של מוגלה, רק אזור אדום ונפוח)

12/05/2019 | 10:48 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה לפנות לאורתופד כף רגל לבדיקת מנח הרגל ובהונות הרגליים. ניתן לנסות קרם דרמקומבין פעמיים בשבוע באופן קבוע בשילוב אמבטיות קאלי פעם בשבוע באופן קבוע כתחזוקה.

17/03/2022 | 16:11 | מאת: קורין

עבר לך בסוף? מה עשית אם כן? אני באותו מצב כמו שלך כבר חצי שנה ולא יודעת מה לעשות

12/09/2023 | 23:22 | מאת: הילה

היי אני באותו מצב ממש סובלת האם מישהי הצליחה לטפל בזה?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה