שלפוחית לאחר טיפול בנגע בחנקן נוזלי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/05/2019 | 23:21 | מאת: סיגל ע

יש לי נגע עור שטוח באורך של כ1.5 ס״מ ברגל, רופא עור צרב לי את הנגע בחנקן נוזלי. מאז האיזור התנפח לכדי שלפוחית גדולה שהתפוצצה מספר פעמים ועדיין מתמלאת מים. עבר שבוע בדיוק מאז. האם יש ממה לחשוש? מתי הנגע אמור לנשור ולהחלים? יש לי מעין תחושת צריבה מאוד קלה באיזור, האם יכול להיווצר זיהום? איך אפשר להימנע שכן יש חיכוך עם המכנס? האם ניתן להשתמש בפלסטר או שזה יעקב את התייבשות הפצע? אילו סימנים מעידים על זיהום או משהו שאמור להדאיג?

10/05/2019 | 20:25 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלפוחית לאחר טיפול בחנקן נוזלי עשויה להופיע לעיתים קרובות. במקרה זה לא מומלץ לפוצץ את השלפוחית ולמרוח קרם כגון אפלומיצין ( אנטי דלקתי עם אנטיביוטיקה) . במידה ויש חום מקומי , קשריות במפשעה מוגדלות יש לשקול טיפול אנטיביוטי בכדורים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה