רטין a ורואקוטןxxxxxxxx

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

19/03/2019 | 21:05 | מאת: הדס

היי, אני בת 28, מסיימת עוד חודש סבב שני של רואקוטן (סבב ראשון היה כשהייתי בת 18), נטלתי כמות מצטברת של 150 מ״ג/ק״ג ואני מאוד מרוצה. קראתי קצת - ואני מעוניינת להשתמש בקרם/ג׳ל רטין A כשאסיים - גם בכדי למנוע ריגרסיה, ובעיקר לטיפול בקמטים. ביקשתי מרופא העור שלי, אך הוא טען שאין לי קמטים ושאשכח מזה. השאלה היא כזו - האם יש טעם לגשת לרופא אחר? האם זה לא סביר להתחיל להשתמש ברטין a בגילי? למיטב הבנתי, זוהי תרופה שבראש ובראשונה מטפלת באקנה ובטוחה לשימוש מגיל די צעיר, ולכן אינני מבינה מדוע הרופא סרב בכל תוקף.

21/03/2019 | 14:38 | מאת: לאה

היי, קודם כל את צעירה ואין לך קמטים. קמטים נהיים עם הגיל כשהשומן מתחת לעור מתרוקן ואז יש נפילה של העור כלפי מטה זה מתבט כשהלחיים פחות מלאות ויש חריץ מהאף עד לפה. שקעים מהותיים מתחת לעיניים. כמובן שבגיגלאים ממש מבוגרים יש חריצים. כדי למנוע קמטים עד כמה שאפשר אסור להיחשף לשמש!! שהורסת את הקולגן והאלסטין. וגם עושה פיגמנטציה. צריך כל הזמן קרם הגנה ולא להיות בשמש. בכל מקרה סימני גיל יופיעו אצל כולן. לשאלתך: כשמשתמשים במשחה זו את חייבת להימנע מכל חשיפה לשמש!! וזה בעייתי בארצנו. ובטח לא ללכת לים. כי אז את עושה נזק לעור ויהיה לך בעתיד פיגמנטציה. העור נהיה יותר עדין בזמן השימוש. מעבר לזה זה חומצה ולכן צריך מינון נמוך כי העור יתחיל קצת להתקלף או להיות אדמדם שוב לא כולם אבל צריך לדעת להשתמש. עם הזמן מרקם העור הופך נעים ( נראה לי שגם תרופת הרוקטאן עשתה זאת) אבל ברגע שמפסיקים העור חוזר לקדמותו. בקיצור צריך כל הזמן להשתמש בזה. כדי לראות תוצאות. זה לא ימנע קמטים קשים בעתיד. המשחה הזו גורמת לחלוקת תאים טובה ולחידוש העור. אבל שוב עד גבול מסויים. את יכולה לקבל את זה גם מרופא משפחה. אבל לדעתי כדאי לך לחכות עם משחה זו כי באמת את צעירה וזה לא משהו שמונע.

22/03/2019 | 16:33 | מאת: ד"ר מידן מיכל

אין בעיה למרוח רטין , חשוב להקפיד על הגנה מפני השמש בעת שימוש בתכשיר.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה