פריחה מגרדת מופיעה ונעלמת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

28/01/2019 | 17:47 | מאת: לביא

היי ד"ר מיכל, לפני כ3 שנים שמתי לב לנקודה קטנה אדומה מגרדת ברגל ימין מצד ימין מעל הקרסול. הנקודה הייתה מגרדת בצורה בלתי נסבלת ולא עברה גם אחרי שבועיים כמו שמצופה מעקיצה. היא נראתה גם קטנה מדי כדי להיות עקיצת יתוש . שמתי לב שמים חמים במקלחת מגרים את הגירוד. ככל שגירדתי הופיעו עוד נקודות כאלה סמוכות באותו איזור שבחלקם היתה קצת מוגלתיות במרכז. העור מסביב נהיה יבש ואולי גם קשקשי אבל אדמומיות רק סביב הנקודות המגרדות. כאשר הפסקתי לגרד התסמינים באמת פחתו אך עדיין נשארה נקודה אחת מגרדת (בערך כחודשיים ולאחר מכן גם שנה). מאז בתקופות רגועות הנקודות נעלמו כמעט כליל ובתקופות לחץ (מבחנים כסטודנט וכו') הופיעו מחדש באותו איזור אך מיקומים קצת שונים ומפוזרים ובכמות משתנה. הייתה פעם שאחת הנקודות הייתה ממש באיזור הקפל של הקרסול איפה שהגרב יושבת ולשון הנעל, ואני חושב שזה גירה את זה עוד יותר במגע ושפשוף ונוצר מעין שטח מגרד ברמות, אדום ומורם קצת מהעור וגם עם קצת מוגלה שהיה עם אפיזודה של חודש ועבר. לאחר מכן שוב בתקופות רוגע הם נעלמות, אפילו כליל וכך גם הגירוד, ונותר מעט עור יבש איפה שהם היו לאורך זמן אבל ללא גירוד בכלל וללא נקודות אדומות. למה יכול להתאים התיאור הזה ומה את ממליצה לעשות? למרות שמעולם לא נדבקתי ככל שידוע לי, הבנתי שהרפס או נגיף אבעבועות אדומות יכול להתמקם רדום בתאי עצב ולגרום לתסמינים דומים, האם לפי הסיפור נשמע שהתסמינים מתאימים לדבר כזה? ועוד במיקום הזה? תודה, לביא

29/01/2019 | 19:47 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה לבדוק את הנגע אצל רופא עור. תגובה אלרגית בעיקר מגרדת. ייתכן מחלה זיהומית כמו אימפטיגו ,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה