דלקת עור ממגע רגישות לקור

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/01/2019 | 19:47 | מאת: רועי

שלום רב הייתי מס' פעמים אצל רופאי עור ואלרגיה ואמרו שיש לי בכף היד סוג של אדמומיות ויובש קל.(אני מאד רגיש וסטרואידים).אמרו לי שיתכן ונוצרה תגובה אלרגית לחומר עם ריכוז אלכוהול שנגעתי בו.ויתכן סוג של דרמטיטיס ממגע למה הכוונה? אמרו לי גם למרוח קרם לחות ולשמן את העור למה הכוונה? רופא אלרגיה אמר שאני יכול להשתמש בכדור אלרגיה האם יש פתרון למצב הזה? כמו כן אני מאד רגיש לאחרונה לקור ביד מדוע ומה עושים?

10/01/2019 | 22:12 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, פריחה בכפות ידיים עשויה להיגרם ממספר סיבות. כולל:אלרגיה ממגע, אטופיק דרמטיטיס, אקזמה דיסהידרוטית ועוד. ממליצה לפנות לרופא עור לאבחנה מדוייקת והפניה לבדיקות רלוונטיות כולל תבחיני טלאי לשלילת רגישות לחומרים. אלרגיה ממגע מתחלקת לשניים: אלרגיה ממגע על רקע של גירוי או על רקע אלרגי. כאשר יש חשד לאלרגיה לחומר מסויים חשוב להשלים תבחיני טלאי. לאחר השלמת בירור ניתן לשקול טיפולי PUVA מקומיים לכפות ידיים וטיפולים אחרים. בהצלחה!

14/01/2019 | 12:04 | מאת: ד"ר מידן מיכל

.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה