צלוליטיס בקרסול שמאל

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/01/2019 | 06:27 | מאת: מוש

היי, אני כבן 30 ולפני כחודש החלה לי נפיחות בקרסול שמאל. לאחר כשבוע שלא טיפלתי בנושא הגעתי למיון איכילוב בעקבות הפנייה של רופא המשפחה שם אובחנה הבעיה הצלוליטיס בקרסול וניתנה לי אנטיביוטיקה צפוויט 500 מג, 2 כדורים 3 פעמים ביום (3 גר ביום) לאחר יומיים ניגשתי שוב למיון עקב היעדר שיפור משמעותי, אובחן כי אני בשיפור מסויים וניתנה לי אנטיביוטיקה בווריד. לאחר מספר ימים רופא המשפחה העלה את הכנות ל 2 כדורים 4 פעמים ביום (סהכ 4 גר). את האנטיביוטיקה לקחתי למעלה משבועיים ואכן היה שיפור קליני, הנפיחות ירדה וכמו כן הכאב אך אני כשלושה שבועות לאחר תחילת הטיפול ועדיין מתקשה ללכת (לפני הטיפול לא יכולתי ללכת כלל) וכמו כן אם אני מעמיס על הרגל כואב לי. שאלותיי - 1. מניח שזה אינדיבידואלי אבל כמה זמן זה עוד ייקח עד שתהיה החלמה משמעותית? על פניו אני צעיר ובריא וציפיתי להחלמה מהירה יותר. אני מתקשה ללכת וכרגע נמצא בחול. 2. רופא המשפחה המליץ על הפסקת האנטיביוטיקה בעקבות השיפור, האם זוהי טעות? האם עליי לצרוך מחדש את האנטיביוטיקה עמ לשפר את מצבי מהר יותר? יש ברשותי צפוויט בכמות מספקת אשר רופא המשפחה סיפק לי למקרה חירום. 3. מה אני יכול לעשות כדי לזרז את הטיפול? אני משתדל לנוח ולהרים את הרגל ואף לשים קומפרסים קרים, האם זה עוזר? האם יש דבר מה נוסף שיכול לקדם את החלמתי? תודה מראש.

10/01/2019 | 21:52 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה לפנות לביקורת לאחר מיון במרפאת עור באיכילוב. לבדיקה קלינית . רגישות ואודם עשויים להישאר מספר שבועות. ממליצה להרים את הרגל במנוחה ולהימנע מפעילות מאומצת בתקופה הקרובה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה