ליכן סקלורוזיס טיפול

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

16/12/2018 | 12:11 | מאת: מיטל

שלום, אני בת 45, בריאה בד״כ. סןבלת משנת 2015 מכאבים בפות, גירודים, צריבות, פצעי חתך, גניקולוג שיער שזה ליכן סקלורוזיס ונתן דרמוווט, לא ממש עזר, נתן אובסטין, לא עזר, מדי פעם הקלה עם דרמובט, הלך חזר, לפני חודשיים עברתי וולוו סקופיה והאבחנה אושרה, ללא ביופסיה, רק ממראה. כיום יש שיפור, הפסקתי דרמובט, התחלתי למרוח על דעת עצמי ביפנטן, שומרת איזור נקי ויבש. לכאורה עבר ונראה העור השתפר. אתמול בערב חשתי גרד בפי הטבעת ומייד מרחתי דרמוקומבין. היום היתי בביקורת אצל גניקולוג שבדק וולוו סקופיה, הוא לא הסתכל, לא בדק ואמר להמשיך דרמובט 3 פעמים בשבוע גם ללא סימפטומים ולשוב אליו בעוד 4 חודשים. השאלה האם זה נכון? האם גם ללא סימפטומים יש למרוח דרמובט כל החיים? תודה

20/12/2018 | 16:30 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, LSA מטופל לרוב בסטרואידים פוטנטיים כגון דרמובט למשך 6-12 שבועות ולאחר מכן טיפול תחזוקתי של 1-3 פעמים בשבוע, במקביל ליחוח וטיפול באסטרוגן מקומי מקל במידה ויש אי נוחות או רקמה צלקתית. חשוב להשלים גם ביופסיה לשלול התמרה סרטנית . בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה