נגישות
נגישות

התמרה סרטנית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

חשיפה לשמש: מיתוסים שגויים

בגדים, שמשיות וישיבה בצל מגנים מפני השמש באופן חלקי בלבד. אין סיבה לקנות מסנן קרינה בעל מקדם הגנה של מעל 50. ומה בדבר תרופות הסבתא ומשחת האלוורה? חשיפה מוגברת לשמש מסוכנת לבריאות, זה לא סוד, אבל יש דברים הקשורים לחשיפה הזאת שאינם ידועים לציבור הרחב. ד"ר מיכאל שוחט, מומחה לרפואת עור, אומר: "רבים טועים לחשוב כי לבישת בגדים ארוכים וישיבה תחת צל מבטיחים הגנה מרבית, אבל זה לא נכון. קרני השמש המזיקות חודרות דרך הבגדים ודרך השמשיות, ורק בדים שעברו מיסוך בפני קרינת UV, דוגמת חליפות בגדי הים של הילדים, מגנים באמת מפני השמש". ד"ר שוחט מספק אזהרה מפתיעה נוספת: "קרם ההגנה מהשמש אינו מספק הגנה לאורך זמן. כדי שהוא יגן יש למרוח בכל פינה בגוף כמות עצומה של קרם הגנה: כחצי ליטר ביום חשיפה לשמש. יש לחדש שוב ושוב את המריחה ולמעשה לעשות זאת מדי שעתיים. יש להתעלם מהרישומים על הקרם, לפיהם הוא עמיד לאורך שעות ועמיד במים". לדברי ד"ר שוחט, קניית קרם...

סיבות אפשריות ומצבים דומים להתמרה סרטנית

סרטן - תמונת המחשה
סרטן זהו עצם העניין- על אוסטאופורוזיס, ודרכי מניעה, ולמה אסור להימנע מפעילות גופנית גם במקרה...
סרטן מח עצם - תמונת המחשה
סרטן מח עצם עמילואידוזיס היא מחלה רב מערכתית נדירה וקשה לאבחון. טור אישי של דניאל דרימר שלקה במחלה...
ללמוד עוד על התמרה סרטנית
האם לוקמיה היא מחלה סופנית?-תמונה

לוקמיה איננה בהכרח מחלה סופנית. לוקמיה היא שם של מספר...

מאת: פרופ' משנה...
21/09/2016
חשיפה לשמש: מיתוסים שגויים-תמונה

בגדים, שמשיות וישיבה בצל מגנים מפני השמש באופן חלקי בלבד....

מאת: ד"ר מיכאל...
20/07/2011
נערות בתת משקל וסרטן השד-תמונה

מחקר ענק שנערך בקרב מתגייסות מגלה כי נערות בתת משקל נמצאות...

מאת: מערכת zap...
19/09/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל להתמרה סרטנית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

התמרה סרטנית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום דוקטור, יש לי נקודת חן בעין ימין כבר שנתיים לערך, היום רופא העיניים המליץ לי לבצע צילום של העין ומעקב ואלי הסרה של הנקודה. גודל הנקודה הינו קוטר 0.9 ורטיקלי על 1.0 ממ הוריזונטלי, בנוסף הנגע ללא ציסטות. רציתי לדעת עד כמה הדבר מסוכן? כואב? ומה הסיכוי שזה מסוכן? יש לצין כי אני בת 29 ונמצאת בחודש שמיני להריוני. תודה רבה

נעמה שלום, נקודות חן, או בשמן המקצועי - נבוסים, על פני לחמית העין זה ממצא יחסית שכיח. לרוב אינן מסוכנות, וגם לא בהריון. אם הנגע השתנה, חייבים להעריך אותו מחדש. שינויים עלולים להעיד על התמרה סרטנית למלנומה, אך לא תמיד. צריך לפנות למומחה גידולי עיניים שיעריך הנגע, עדיף להגיע עם צילום קודם של העין שניתן יהיה להעריך את מידת השינוי. אנו תמידים פתוחים למטופלים חדשים. אם יש ספק, עדיף להסיר את הנגע. מדובר בניתוח קצר שאורך כ-15-20 דקות תחת הרדמה מקומית, כך שניתן לבצע זאת גם בהריון. עם זאת, תלוי איך הנגע נראה. יכול להיות שניתן להמתין עד הלידה, או אפילו זמן ממושך יותר. מבחינת כאבים - לא אמור כמעט לכאוב, אך יש תפרים בעין לאחר הניתוח ועל כן היא תציק לך למספר שבועות עד שיימסו. שיהיה במזל טוב!

שלום רב אני בת 53. לאחר ביופסיה אובחנתי עם ליכן..... הטיפול שניתן לי, דרמובט. ובנוסף אמבטיות פובה. אפשר לקבל קצת מידע על המחלה, סיכויי הריפוי או חזרת המחלה. וסיכויי ההחלמה על ידי הטיפול שנראה לי אגרסיבי מאד. מה הסיכוי שעל ידי טיפולים בים המלח אפשר להירפא? אשמח לעזרתך

שלום, LSA מטופל לרוב בסטרואידים פוטנטיים כגון דרמובט למשך 6-12 שבועות ולאחר מכן טיפול תחזוקתי של 1-3 פעמים בשבוע, במקביל ליחוח וטיפול באסטרוגן מקומי מקל במידה ויש אי נוחות או רקמה צלקתית. חשוב להשלים גם ביופסיה לשלול התמרה סרטנית . בהצלחה!

שלום, LSA מטופל לרוב בסטרואידים פוטנטיים כגון דרמובט למשך 6-12 שבועות ולאחר מכן טיפול תחזוקתי של 1-3 פעמים בשבוע, במקביל ליחוח וטיפול באסטרוגן מקומי מקל במידה ויש אי נוחות או רקמה צלקתית. חשוב להשלים גם ביופסיה לשלול התמרה סרטנית . בהצלחה!

שלום, LSA מטופל לרוב בסטרואידים פוטנטיים כגון דרמובט למשך 6-12 שבועות ולאחר מכן טיפול תחזוקתי של 1-3 פעמים בשבוע, במקביל ליחוח וטיפול באסטרוגן מקומי מקל במידה ויש אי נוחות או רקמה צלקתית. חשוב להשלים גם ביופסיה לשלול התמרה סרטנית . בהצלחה!

שלום, אני בת 45, בריאה בד״כ. סןבלת משנת 2015 מכאבים בפות, גירודים, צריבות, פצעי חתך, גניקולוג שיער שזה ליכן סקלורוזיס ונתן דרמוווט, לא ממש עזר, נתן אובסטין, לא עזר, מדי פעם הקלה עם דרמובט, הלך חזר, לפני חודשיים עברתי וולוו סקופיה והאבחנה אושרה, ללא ביופסיה, רק ממראה. כיום יש שיפור, הפסקתי דרמובט, התחלתי למרוח על דעת עצמי ביפנטן, שומרת איזור נקי ויבש. לכאורה עבר ונראה העור השתפר. אתמול בערב חשתי גרד בפי הטבעת ומייד מרחתי דרמוקומבין. היום היתי בביקורת אצל גניקולוג שבדק וולוו סקופיה, הוא לא הסתכל, לא בדק ואמר להמשיך דרמובט 3 פעמים בשבוע גם ללא סימפטומים ולשוב אליו בעוד 4 חודשים. השאלה האם זה נכון? האם גם ללא סימפטומים יש למרוח דרמובט כל החיים? תודה

שלום, LSA מטופל לרוב בסטרואידים פוטנטיים כגון דרמובט למשך 6-12 שבועות ולאחר מכן טיפול תחזוקתי של 1-3 פעמים בשבוע, במקביל ליחוח וטיפול באסטרוגן מקומי מקל במידה ויש אי נוחות או רקמה צלקתית. חשוב להשלים גם ביופסיה לשלול התמרה סרטנית . בהצלחה!

שלום, אובחן אצלי (בן 70) גידול שפיר בחלחולת, 2 ס"מ מעל לאנוס אשר מתמשך מעלה עד לגובה של כ 13 ס"מ מהאנוס. הגידול היקפי, ורוד, בעל הפרשה רירית ואינו עמוק. האם יישנו טיפול אשר אינו כולל כריתה אזורית? למשל גירוד? השתלה? תרופתי וכו'? תודה רבה!

לפי פנייתך אובחן אצלך גידול המתמשך לאורך כ11 ס"מ בכל היקף הרקטום. גידול כזה דורש כריתה כירורגית של הקטע הנגוע. בגידול בגודל כזה יש סיכוי גדול מאד למצוא מוקדים של התמרה סרטנית ולכן יש חובה להסירו בניתוח.

תודה רבה על תשובתך המהירה ד"ר! האם בכל זאת יישנו תהליך (סיכוני או ניסיוני) מקדים לכריתה אשר עשוי לתרום להקטנת הגידול ובכך להקטנת הכריתה אשר שמה בספק רב את יכולת התפקוד של החלחולת לאחר הניתוח? למשל, אם יישנו סיכוי גבוה להתמרה סרטנית כפי שציינת, אז אולי טיפול כימותרפי עם או בלי הקרנות, בכל זאת מוצדק אם הדבר יגרום לכריתה קטנה יותר בהינתן צמצום הגידול כתוצאה מהטיפול.

יש כאן מצב קצת משונה. מכיוון שמדובר בתהליך שפיר (לפחות במקומות שנדגמו), הרי שהוא אינו מגיב כמו גידול סרטני לטיפול אונקולוגי (כימוטרפיה/הקרנות) ולכן יש צורך בהסרה כירורגית. אני מניח שנלקחו מספר דגימות ובאף אחת מהן לא היו תאים סרטניים. זה לא אומר שבממצא הריקמתי לא יכולים להיות מוקדים זעירים של השתנות סרטנית, במיוחד בגודל כזה של פוליפ. הגודל גם אינו מאפשר כריתה מקומית כפי שנעשה בממצאים קטנים.

הבנתי. אציין שבממצאי האולטרסאונד, נמצא כי הגידול אינו עמוק לתוך דפנוס החלחולת אך היקפי. תוכל בבקשה לחוות דעתך ואולי להפנות למקורות מדעיים על תהליך גירוד של הגידול במקום כריתה?

לא ידוע לי על טיפול כזה. סטטיסטית הסיכוי למצוא מוקדים של שינוי סרטני בפוליפ בגודל כזה הם גבוהים מ80% ולכן הטיפול המומלץ והיעיל הוא כריתת הקטע הנגוע